Weekend cu Don Quijote și Juliette Binoche | Despre viață și film cu Nicolas Cage și Michel Gondry

Te așteaptă un weekend cu două filme pline de fantezie, în feluri diferite: o aventură suprarealistă marca Terry Gilliam și un romance fermecător de Abbas Kiarostami.

Filmele sunt disponibile gratuit doar de la ora 20:00, pe teritoriul României. Abonații le pot accesa oricând. Eveniment susținut de IQOS România.

Sâmbătă, 12 decembrie
Omul care l-a ucis pe Don Quijote
The Man Who Killed Don Quixote // Regia: Terry Gilliam, 2018
Cu: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko
Un om de publicitate pragmatic intră în lumea fantezistă a unui pantofar spaniol ce se crede Don Quijote.
Filmul de închidere Cannes 2018

Duminică, 13 decembrie
Copie conformă
Certified Copy// Regia: Abbas Kiarostami, 2010
Cu: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière
Un scriitor și proprietara unei galerii petrec o zi într-un orășel din Toscana, discutând despre adevăruri, artă, dragoste. Dar e oare o întâlnire întâmplătoare?
Premiul de interpretare la Cannes pentru Juliette Binoche

La Famille Bélier

Regia: Éric Lartigau // 2014 / 104′

O comedie caldă și emoționantă cu un succes extraordinar în Franța, unde a strâns peste 7 milioane de spectatori și a avut 6 nominalizări la Premiile César. Actrița Louane Emera (participantă la The Voice, Franța) a câștigat trofeul César pentru Tânără speranță cu rolul unei adolescente de 16 ani cu o voce superbă, singura însă din familia ei care aude. Pentru părinții și fratele ei ea este, adeseori, legătura cu restul lumii. Cum ar putea urma un vis pe care familia ei nu-l înțelege?
VEZI FILMUL

Climax

Regia: Gaspar Noé/ 2018, 97′

Adrenalină pe final de an cu un film marca Gaspar Noé (Ireversibil, Love), prezentat la Cannes. Petrecerea unei trupe de dansatori, într-un loc izolat, se transformă într-un coșmar pe măsură ce descoperă că au băut cupe de sangria amestecate cu un puternic drog psihedelic.
It’s a dance party set in an upper-circle tier of hell. – Rolling Stone
VEZI FILMUL

The Wave

Valul ucigaș// Regia: Roar Uthaug/ 2015, 105′
Unul dintre cele mai populare filmele norvegiene din ultimii 5 ani e un thriller propus la Oscar și bazat pe ipoteze ale unor oameni de știință privind producerea unor avalanșe uriașe și a unui tsunami în zona nordică. Un geolog cu experiență, proaspăt mutat într-un orășel, are la dispoziție doar câteva ore ca să salveze cât mai mulți oameni și propria familie.
A thrilling ride. – Variety
VEZI FILMUL

 FILMUL LUNII 

Dama de cupă/ Queen of Hearts

Regia: May el-Toukhy, 2019 / 128′

O avocată de succes începe o aventură cu fiul său vitreg, cu posibile consecințe dramatice. E intriga unuia dintre cele mai bune filme lansate în ultimul an, propus de Danemarca la premiile Oscar 2020 și premiat pentru regie la TIFF.
„Trine Dyrholm este senzațională”, scrie The Guardian. 

În România, filmul poate fi văzut doar pe unlimited.tiff.ro, în sistem pay-per-view, cu un bilet digital care costă 15 lei și care este valabil 72 de ore. Abonații au acces în baza abonamentului.
VEZI FILMUL

Masterclass Nicolas Cage
Starul american a vorbit la TIFF, în iunie 2019, despre familia sa faimoasă, despre motivul pentru care nu și-a folosit numele personal, Nicolas Kim Coppola, despre rolurile dificile și eșecurile de început sau colaborările cu mari regizori, de-a lungul unei cariere de aproape 40 de ani.

Masterclass Michel Gondry
Invitat special la TIFF 2019, unul dintre cei mai inventivi și versatili cineaști contemporani vorbește despre fantezie, inspirație, despre cel mai cunoscut și iubit film al său, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, videoclipurile pentru Björk, Beck, The Chemical Brothers sau Daft Punk, dar și experiența hollywoodiană.

Păreri?

Comentarii