Un baietel de 4 ani a facut senzatie pe scena! Danseaza foarte frumos pe Gangnam Style
2018-09-08 11:06:58

Increzator in talentul sau si incurajat de parinti, un baietel de 4 ani a facut senzatie pe scena de la “Belgium’s Got Talent”.

Clipul a strans deja aproape 2.000.000 de afisari pe Youtube in doar cateva zile. Micutul Tristan a smuls ropote de aplauze si hohote de ras cu prestatia sa pe celebrul hit al coreeanului Psy, “Gangnam Style”.

Gangnam Style, melodia sud-coreeana care a strâns pe YouTube aproape 1 miliard de vizualizari, va aduce în conturile starului pop Psy aproape 8 milioane de dolari, potrivit unui raport citat de Mashable.

Associated Press relatează faptul că banii provin din mai multe surse, dar cea mai mare pondere o au acordurile comerciale care se pare că vor genera 4,6 milioane de dolari.

Pentru cei care nu ştiu, Psy a filmat în Coreea de Sud mai multe reclame pentru Samsung şi LG Uplus.

În ciuda succesului fără precedent de pe YouTube, videoclipul melodiei Gangnam Style nu va produce mai mult de un milion de dolari. TubeMogul, o platformă video şi de ad-buying, estimează că publicitatea afişată în timpul videolipului va contribui la averea artistului cu aproximativ 870.000 de dolari. Google urmează să revendice 50% din aceste câştiguri.

De asemenea, se pare că şi cele 2,7 milioane de descărcări ale tonului de pe iTunes vor genera venituri de 2,4 milioane de dolari. Compania americană Apple va reţine din suma 30%.

Mai mult, artistul câştigă 0,02$ ori de câte ori melodia sa este ascultată pe un streaming device din Coreea de Sud, iar asta înseamnă, mai concret, 61.000 de dolari. Vânzările de CD-uri vor contribui la rândul lor cu 50.000 de dolari.

Psy, a.k.a. Park Jae-sang, face parte dintr-o familie care detine 30% din Dl. Corp, o companie sud-coreeana care produce elemente din care sunt realizare chip-urile pentru computere.

Preţul de vânzare al acţiunilor Dl. Corp s-a dublat odată cu lansarea melodiei.

Cântărețul sud-coreean Psy, celebru pentru hitul „Gangnam Style”, a urcat pe YouTube clipurile a două piese noi de pe cel de-al șaptelea său album lansat marți, 1 decembrie.

Unul dintre cântece, „Daddy”, este o parodie la piesa „I Got It From My Mama” a rapperului american Will.I.Am, clipul fiind deja vizualizat de peste trei milioane de ori pe YouTube.

Cea de-a doua piesă disponibilă pe contul său, „Napal Baji”, mai funky decât prima, a fost ascultată de peste trei milioane de ori, scrie Huffington Post.

Noul album al cântărețului, intitulat „Chiljip PSY-Da” (ceea ce în coreeană înseamnă pur și simplu „al șaptelea album al lui Psy”), conține nouă piese, incluzând colaborări cu Ed Sheeran, Will.I.Am și cântăreţii sud-coreeni Zion.T și Gaeko.

Artistul a devenit un star mondial în 2012 datorită melodiei „Gangnam Style”, cu un videoclip în care s-a pus în scenă popularul dans al călărețului, care parodiază viața bogătașilor fără ocupație din cartierul de lux Gangnam din Seul.

Clipul acestui cântec, care se dorea o antiteză pentru K-pop (muzica pop sud-coreeană, cunoscută pentru „trupele de băieți” blânde și refrenele sentimentale), a fost vizualizat de peste 2,4 miliarde de ori pe YouTube.

După „Gangnam Style”, Psy nu crede într-un nou fenomen planetar și consideră că are zero șanse să repete un astfel de succes.

„Nici o șansă. Nu cred că ceva de genul Gangnam Style se va mai întâmpla”, a spus el.

Succesul acestei piese și așteptările pe care le-a stârnit au fost greu de trăit, a declarat artistul de 37 de ani, într-o conferință de presă în Seul, înainte de lansarea noului său album:

„Presiunea și stresul au fost pur și simplu prea mari”.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *