Tratament naturist pentru respiratia urat mirositoare
2019-01-25 14:25:03

Respiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub denumirea de halena ori halitoza, apare de cele mai multe ori din cauza unul dezechilibru la nivelul florei microbiene din cavitatea orala ori din cauza consumului unor alimente – ceapa, usturoi.

Poti folosi insa o serie de remedii la indemana, pentru a combate pe termen lung halena. Spalatul pe dinti si folosirea apei de gura au efect doar pe termen scurt – dupa cateva minute, respiratia urat mirositoare revine.

Daca halena persista mai multe zile la rand, in ciuda eforturilor tale de a o combate, mergi la medicul dentist pentru un consult.

Remedii naturiste pentru combaterea respiratiei urat mirositoare

Solutia salina – clatirea gurii cu apa in care dizolvi sare elimina bacteriile din cavitatea bucala. Foloseste solutia salina pe post de apa de gura de 2-3 ori pe zi si vei reusi sa combati respiratia urat mirositoare.

Bete de scortisoara – scortisoara are efecte antibacteriene si combate bacteriile din cavitatea orala. Roade un bat de scortisoara din cand in cand si vei observa ca halena dispare.

Verdeata – patrunjelul, busuiocul, menta si coriandrul pot fi folosite pentru combatarea respiratiei urat mirositoare. Clorofila care se regaseste din belsug in aceste verdeturi neutralizeaza mirosurile neplacute. Mesteca un fir de verdeata cel putin o data pe zi si vei observa ca respiratia urat mirositoare dispare dupa ce mananci verdeata.

Sucul de ananas – consumul unui pahar de suc natural de ananas te poate scapa de mirosul neplacut din gura. Cu toate ca nu exista dovezi stiintifice care sa confirme efectul ananasului asupra sanatatii orale, acest remediu este extrem de popular, mai ales peste Ocean.

Seminte de fenicul si anason – inca din cele mai vechi timpuri, semintele de fenicul, dar si cele de anason, au fost folosite pentru improspatarea respiratiei. In unele zone din India, semintele prajite de fenicul se folosesc pentru curatarea gurii la finalul mesei. Uleiurile esentiale din aceste seminte ofera un miros proaspat si placut cavitatii bucale.

Ceai verde – ceaiul verde are proprietati dezinfectante, insa totodata actioneaza si precum un odorizant pentru cavitatea bucala. Si ceaiul de menta are proprietati similare. Consuma o ceasca de ceai verde sau de menta dupa fiecare masa si vei observa ca respiratia ta va fi improspatata.

Apa de gura cu bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu poate ucide bacteriile din cavitatea bucala. Dizolva 2 lingurite de bicarbonat de sodiu intr-o cana de apa calda si clateste-ti gura cu aceasta pret de 30 de secunde. Repeta aceasta operatiune de 1-2 ori pe zi si halitoza nu va mai reprezenta o problema pentru tine.

Apa de gura cu otet – otetul contin acid acetic, care impiedica multiplicarea bacteriana in cavitatea bucala. Amesteca 2 linguri de otet de mere sau otet alb intr-o cana cu apa si fa gargara cu acest amestec pret de cel putin 30 de secunde.

Alimente bogate in probiotice – consumul de alimente bogate in probiotice echilibreaza flora bacteriana de la nivelul gurii, eliminand astfel cauzele halitozei. Mananca asadar iaurt, chefir ori muraturi in mod regulat si vei combate respiratia urat mirositoare.

Apa si alte lichide – hidratarea stimuleaza productia de saliva si mentine gura umeda, prevenind astfel multiplicarea bacteriana. Poti limita si consumul de diuretice precum cafeua, ceaiul verde ori bauturile alcoolice, astfel incat sa previi uscaciunea gurii.

Cand e cazul sa mergi la medic din cauza respiratiei urat mirositoare

In cele mai multe cazuri, respiratia urat mirositoare apare din cauza unor dezechilibre la nivelul cavitatii bucale, care pot fi combatute cu ajutorul unei igiene dentare stricte si a remediilor naturiste prezentate mai sus.

Pe de alta parte, exista si situatii in care respiratia urat mirositoare poate trada o afectiune mai serioasa precum insuficienta renala, o infectie ori complicatii diabetice. Daca halitoza este insotita si de alte simptome care te pun pe ganduri, apeleaza la ajutorul unui medic pentru a depista cauza si pentru a trata problema.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *