Scapa de balonare cu ajutorul sportului. 4 exercitii care iti asigura o digestie perfecta
2019-04-02 08:55:14

Uita atat de indigestie cat si de senzatia de balonare. Cu doar cateva minute de exercitii zilnice te vei simti mult mai bine. Potrivit site-ului clicksanatate.ro urmatoarele exercitii te vor ajuta sa scapi de balonare, dar si sa dai jos kilogramele in plus.

Lucreaza la saltea

Chiar la tine acasa, dimineata, imediat cum te-ai dat jos din pat, intinde-te pe o saltea de yoga si strange genunchii la piept. Tine-i acolo 2 minute, timp in care trebuie sa te concentrezi pe respiratie. Dupa aceste doua minute, intinde picioarele pe saltea, respira adanc de 2-3 ori si apoi ridica genunchii la piept.

Repeta acest exercitiu de 3 ori, vei observa cum organismul tau se va simti mult mai relaxat si mai energic.

Relaxeaza musculatura

Dupa ce ai facut primul exercitiu, ramai intinsa pe saltea, indoaie genunchii pe partea opusa si preseaza-i cu mana. Este necesar sa ramai in aceasta pozitie in jur de maxim 2 minute, apoi sa schimbi partea.

Repeta, de asemenea, aceste exercitiu de 3-4 ori, concentrandu-te pe respiratie si fara sa faci miscari bruste. Initial iti va fi mai greu sa ajungi cu genunchii pe saltea, insa in timp vei capata mai multa flexibilitate.

Pozitia podului

Din pozitia intins pe spate, incearca sa te ridici in pozitia podului. Concentreaza-te sa respiri corect. Aceasta pozitie va contribui substantial la o mai buna functionare a sistemului digestiv. Repeta acest exercitiu de 4-5 ori, intre repetari ai grija sa revii la pozitia de intins pe spate si incearca sa tii mijlocul cat mai lipit de saltea.

O alta pozitie extrem de benefica este cea a scaunului, practic ar trebui sa te gandesti ca stai pe un scaun imaginar. Tine spatele drept si impinge pieptul in fata. Toata musculatura trunchiului inferior se va contracta, iar arderile ce vor incepe imediat dupa adoptarea acestei pozitii se vor mentine un timp indelungat.

Ai grija sa incordezi si abdomenul, mai ales pe cel inferior.

Nu renunta niciodata la intinderi, sunt excelente atat pentru coapse cat si pentru abdomen. Pentru asta intinde un picior in spate, iar la celalalt picior trebuie sa indoi genunchiul in timp ce tii mainile ridicate paralele pe langa urechi.

Mentine aceasta pozitie 1-2 minute, apoi vei observa cum circulatia periferica se va intensifica si totodata, va contribui la reglarea tranzitului intenstinal.Nu neglija nici alimentatia, aceasta trebuie sa fie bogata in legume, hidrataeza-te corespunzator si nu sari peste orele de somn.

Daca vei respecta aceste indicatii, in mai putin de o luna vei vedea diferenta.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *