Scade nivelul de colesterol din sange consumand aceste alimente
2018-12-31 13:48:23

Nivelul ridicat de colesterol din sange iti poate cauza grave probleme cardiace, asa ca ideal ar fi sa scazi valorile colesterolului. Poti face asta prin tratament medicamentos prescris de medicul tau, cat si prin schimbarea stilului de viata.

Alimentatia joaca un rol extrem de important in mentinerea nivelului optim de colesterol din sange. Grasimile nesanatoase, produsele de patiserie si dulciurile trebuie neaparat eliminate din dieta daca ai probleme cu colesterolul.

Exista o serie de alimente care te ajuta sa reduci colesterolul “rau” (LDL) din sange – Iata despre ce alimente este vorba!

Varza Kale – varza Kale este bogata in luteina si ajuta la scaderea nivelului colesterolului LDL impiedicand depozitarea acestuia in organism. Mai mult decat atat, aceasta varza contine si vitamina A si vitamina C in cantitati mari, asa ca organismul tau are de castigat din mai multe puncte de vedere de pe urma consumului de varza Kale.

Ovazul – Asociatia Americana a Inimii recomanda consumul de ovaz, intrucat continutul ridicat de fibre din ovaz actioneaza precum un burete, absorbind colesterolul in exces din artere, impiedicandu-l sa cauzeze blocaje. Ideal ar fi sa alegi ovaz de provenienta organica.

Merele – stii deja ca un mar pe zi tine medicul la distanta, insa ceea ce nu stiai este ca merele scad si colesterolul. Fiind bogate in polifenoli si fibre, merele ajuta organismul sa elimine colesterolul in exces. Un mar contine 4,4 g de fibre, printre care si pectine, fibre solubile, care elimina colesterolul.

Usturoiul – alicina din usturoi este cea care are un efect benefic asupra colesterolului crescut. Adauga usturoi proaspat in salatele sanatoase ori in sosurile pe care le prepari pentru a ajuta organismul sa scada nivelul de colesterol din sange.

Spanacul – spanacul este unul dintre alimentele sanatoase care are o multime de beneficii pentru organism, printre care si reducerea colesterolului din sange. Ca si in cazul verzei Kale, luteina este cea care are un efect pozitiv asupra colesterolului.

Avocado – avocado contine cantitati mari de acid oleic, care mareste nivelul de colesterol “bun” (HDL) si il scade pe cel dunator. Totodata, continutul ridicat de fibre din avocado ajuta si la curatarea sistemului digestiv.

Ceai verde – ceaiul verde este sanatos, previne cancerul, dar totodata reduce si nivelul de colesterol din sange. Flavonoizii care se regasesc din belsug in ceaiul verde sunt responsabili pentru scaderea colesterolului.

Rosiile – licopenul din rosii are efecte benefice asupra inimii. Rosiile gatite au un continut mai ridicat de licopen spre deosebire de rosiile crude, asa ca e recomandat sa le consumi gatite daca ai probleme cu colesterolul. Sosurile, supele si sucurile de rosii sunt ideale pentru persoanele care au probleme cu colesterolul.

Semintele de in – continutul de fibre ajuta la scaderea colesterolului din sange. Semintele de in mentin senzatia de satietate pentru o perioada indelungata, asa ca sunt ideale in curele de slabire.

Ce aliati mai ai in farfurie, care te ajuta sa scazi nivelul colesterolului

Specialistii mai recomanda si urmatoarele alimente, care au beneficii, in sensul ca pot sa reduca nivelul colesterolului:

Lintea si fasolea – Un motiv pentru care e bine sa consumi mai multa linte sunt fibrele. Fibrele solubile din linte formeaza o substanta lipicioasa, care “prinde” colesterolul in capcana si ajuta la eliminarea lui din organism.

Lintea si “rudele” ei apropiate, fasolea ochi negri, fasolea rosie Kidney, fasolea lima si fasolea navy sunt renumite pentru ca protejeaza inima, ferindu-te de colesterol.

Nucile – numeroase studii arata ca migdalele, nucile romanesti, arahidele si alte tipuri de nuci sunt benefice pentru inima. Daca mananci 60 de grame de nuci pe zi, poti reduce usor valorile colesterolului LDL, cu pana la 5%, potrivit expertilor. Nucile au si alti nutrienti care iti pot proteja inima, asa ca ai inca un motiv sa le consumi pe post de gustare.

Uleiurile vegetale – folosirea uleiurilor vegetale lichide, precum cel de rapita (canola), floarea-soarelui, sofranel si a altor tipuri (in locul unturii, untului) atunci cand gatesti sau prepari anumite salate ajuta la scaderea colesterolului LDL.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *