Piesa noua: Alexander John – Dumbrava Minunata

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+

Saptamana trecuta, compozitorul Pop Ioan Alexandru a lansat o piesa noua, un instrumental bazat pe substratul dramatic al povestii fascinante scrisa de Mihail Sadoveanu.

In timp ce marea majoritate a producatorilor lanseaza pe timp de vara piese reggaeton cu influente balcanice-trap (adica piesele alea care suna toate la fel), Alexandru are o alta perspectiva asupra sound-ului :
“Am creat aceasta muzica instrumentala gandindu-ma la perioada copilariei mele. “Dumbrava Minunata” este o piesa de basm.. Nu ma intereseaza neaparat ceea ce este acum la moda in materie de sound, deoarece eu mereu am compus ceea ce urma sa apara in mainstream. In 2012, cand am produs “Bad Things” unii oameni din industrie au zis ca e o piesa greu de digerat. Un an mai tarziu, toti au fost nevoiti sa compuna balade si sa se alinieze la acel standard impus de mine, deoarece lumea se saturase de muzica de club. Diferenta sta in faptul ca ei lucreaza cate 4-5 sau 6 oameni sa faca ceva, in timp ce eu sunt capabil sa lucrez singur.” spune Alex.

BACKGROUND MUZICAL : Pop Ioan Alexandru a inceput sa compuna muzica instrumentala atunci cand avea 15 ani, in perioada liceului. Ulterior a devenit cunoscut pentru piesa “One Mile of Words”, pe care a compus-o la 19 ani, impreuna cu Paula Seling. Apoi au urmat colaborari pentru rusoaica Jana Kivlenika, Marius Moga, Aldo Blaga (Vocea Romaniei) dar si altii. Din 2013, A.J Production (marca lui de productie) este una dintre cele mai apreciate branduri din industria muzicala avand un catalog de piese dezvoltat in platforma Bandcamp.

Pareri?

Comentarii