Peste 1200 de ieseni au alergat pentru doua cauze nobile pe ploaie si frig
2017-04-25 20:55:28

Duminica, 23 aprilie, Cluburile Rotary si Primaria Municipiului Iasi au organizat cea de-a treia editie a Semimaratonului Iasi, care a scos din casa peste 2300 de ieseni, dintre care 1200 participanti dornici sa ajute prin miscare. Participantii au fost sustinuti cu aplauze si urale din partea publicului venit sa-i incurajeze, iar voluntarii, politistii, jandarmii si ambulantele au ajutat la buna desfasurare a evenimentului.

De la o editie la alta, Semimaraton Iasi aduna un numar cat mai mare de participanti care cred in cele doua cauze umanitare ale evenimentului: burse pentru copiii inteligenti din mediul rural prin Asociatia ProRuralis, singura asociatie de acest gen din tara, si sprijin pentru copiii defavorizati din cartierul Dacia prin proiectul \”Casuta cu cirese\” din cadrul Asociatiei Salvati Copiii.

Cu toate ca a plouat pe tot parcursul Semimaratonului, participantii nu s-au lasat demoralizati de vreme, ci au renuntat la confort pentru o cauza umanitara. Mai mult, acestia nu s-au intrecut doar prin viteza si rezistenta pe pista de alergare, ci si prin tinutele care mai de care mai inedite pentru o competitie sportiva, printre care amintim un concurent care s-a imbracat in costumul de mire pentru sarbatorirea a zece ani de casnicie, pana la cel care a optat pentru o vestimentatie scotiana, formata din kilt.

Cea mai grea proba a Semimaratonului a fost cursa de 21 de km, castigata la barbati de catre Mihail Bizniuc, pentru al doilea an consecutiv, iar la femei invingatoare este Magdalena Veliscu. La proba de 10 km, locul intai la masculin este ocupat de Andrei Cucolea, iar la feminin de catre Georgiana Cosmina Spiridon. Copiii nu s-au lasat mai prejos decat adultii, si au luptat cot la cot pentru educatia altor copii de varsta lor mai putin norocosi, participand la trasee cuprinse intre 600 metri si 2.5 km.

Semimaraton Iasi este singura competitie sportiva care directioneaza toate fondurile catre ajutorarea copiilor defavorizati din Iasi, dar si singura activitate de genul acesta din regiunea Moldovei, strangand participanti chiar si din Republica Moldova, cat si studenti straini care locuiesc in Iasi.

Organizatori: Clubul Rotary Iasi Copou,Primaria Municipiului Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean
Sponsori:
Gold – United Business Center, Digi, Ciuc Radler Natur, Palas, Digi Mobil
Silver – Fitbit, Mira Export, Econt, Newton
Bronz – BMW, Eurotex Company, Arcadia
Parteneri: Apa Vital, Mobilis, Cafeneaua noastra, Polirom Packaging, Coca Cola, Isostar
Parteneri media: Digi 24, PRO FM, Ziarul de Iasi, IasiFun si Wink, Clubul Fotografilor, Incotro, Radio Iasi
Parteneri Caritabili: Rotary Iasi, Rotary Iasi 200, Rotary Iasi Curtea Domneasca
Partneri Institutionali: Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, I.S.U.J Iasi, Aeroportul Iasi.

Rezultatele Semimaratonului pot fi urmarite aici: https://semimaratoniasi.ro/rezultate/

Ce parere aveti?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *