Păstraţi frunzele de Gutui peste iarnă – Au puternice efecte terapeutice
2018-08-18 10:09:33

Frunzele de gutui au proprietati deosebite. Nu ezitati sa uscati frunze de gutui, pentru a face un ceai excelent pentru tratarea diverselor afectiuni.

De pilda, bolnavilor de hipertensiune le este recomandat, sa consume macerat din frunze de gutui, acesta regland tensiunea arteriala.

Ceaiul din frunze de gutui se foloseste in tratarea insuficientei cardiace si a bolilor de ficat. Pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare, atat ceaiul, cat si fructele proaspete sunt benefice.

Datorita numeroaselor vitamine continute in frunzele de gutui, acestea se folosesc sub forma de infuzie si pentru starile de nervozitate, depresie, agitatie, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substantele prezente in frunze si fruct sunt antidepresive.

De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar si gutuile proaspete sunt foarte utile in curele de slabire, deoarece au proprietati diuretice si depurative.

Asadar, acestea ajuta la eliminarea toxinelor din organism si a kilogramelor in plus. De altfel, toamna este unul dintre cele mai indicate anotimpuri pentru slabit, avand o multime de fructe si legume proaspete care ajuta la detoxifiere si slabire.

Datorita continutului de acid quinic, acid malic, oxalic si citric, beneficiile frunzelor de gutui sunt foarte intens studiate de specialistii in biochimie. Frunzele mai contin si alti compusi fitochimici, cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta.

Diabetul zaharat este o boala ce poate fi tinuta sub control prin infuzia de ceai de frunze de gutui. O lingura de frunze de gutui la o cana de apa fiarta, portionata in trei.

Ceaiul din frunze de gutui este un excelent remediu pentru raceli, gripe si infectii gastro-intestinale.

Gutuile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice in raceli si gripe, iar ceaiul din frunzele gutuilor este un remediu natural foarte bun pentru tusea convulsivă. De altfel, unele persoane il folosesc si in crizele de astm.

Gutuile sunt un remediu la indemana in aceasta perioada pentru cazurile de infectii gastro-intestinale sau diaree. Astfel, se prepara un decoct din 5 grame de frunze de gutui, peste care se toarna 200 de ml de apa fiarta.

Decoctul se tine pe baie de aburi inca 20 de minute. Se lasa la racit si se pune intr-o sticla, care se completeaza cu apa fiarta si racita. Se iau zilnic 2 linguri de decoct de trei ori.

Ceaiul din frunze de gutui este remediu excelent impotriva matretii si se foloseste pentru intarirea firului de par si hranirea lui.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *