Maraton pentru copiii cu boli incurabile
2018-06-15 18:23:12

Mobilizare impresionantă pentru copiii cu boli incurabile îngrijiți de Fundația Copii în Dificultate. După ce personalități precum Simona Halep, Marcel Iureș, Ivan Patzaichin, Ștefan Bănică Jr. sau Cristian Chivu au trimis mesaje de susținere, tot mai multe persoane s-au implicat în acțiuni de sprijin. Weekendul acesta, sportiva Maggie Chițoran, cunoscută pentru implicarea în cazuri caritabile, aleargă la DHL Carpathian Marathon pentru a strânge bani, care să le ofere micuților șansa la tratamentele de care au nevoie. Oricine poate să-i ajute cu 2 euro trimițând un sms cu textul DONEAZĂ la 8836.

În fiecare zi, cei 111 copiii îngrijiți de Fundația CID, care sunt infectați cu HIV/SIDA, au tulburări din spectrul autist sau sunt abandonați, au nevoie de îngrijiri speciale, articole de hrană și de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială etc. Pentru fiecare copil, costul lunar al acestor servicii și consumabile este de 7.819 lei.

“Cursa din acest an o dedic Fundației CID România, care găzduiește copii speciali. Suflete curate, prizoniere în corpuri care nu s-au ridicat niciodată din pat sau, în cazuri mai fericite, se ajută de scaune cu rotile. Tratamentul și îngrijirea lor înseamnă bani mulți”, spune Maggie Chițoran, o sportivă cunoscută deja pentru cursele în care aleargă pentru cauze caritabile.

Maggie Chițoran îi roagă pe toți susținătorii să participe financiar „așa cum câteva zeci de sportivi de performanță și câteva mii de români deja o fac”, prin intermediul galantomului deschis pe pagina: http://cid.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6097

Se pot face donații și direct în contul RO60BRDE426SV39194474260, ori completând formularul de donație de pe site-ul Fundației Copii în Dificultate (http://www.cid.org.ro/doneaza/) șau donând 2 euro prin sms cu textul DONEAZĂ la 8836.

Fondată în anul 1990 de către Children in Distress Marea Britanie, Fundația CID a derulat încă de la început programe pentru copii cu dizabilități, construind și operând centre rezidențiale tip hospice pentru copii infectați HIV/SIDA, cu boli cronice neurologice severe și copii ai străzii.

DHL Carpathian Marathon este o cursă caritabilă, care strânge bani pentru sportivii paralimpici și pentru copiii care au nevoie de ajutor. Traseul este extrem de spectaculos, începe la Cheile Gărdiștei – Fundata și se întinde pe o distanță de 42.000 metri.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *