Joan Baez a anilor `70, în varianta masculină contemporană
2019-03-25 13:04:42

Nu vedem în fiecare zi în România, tineri cântând piese folk ale anilor `70. Acum este una dintre acele zile rare. Claudiu Dumitrache aduce, ca de fiecare dată, ceva nou în compozițiile și interpretările pe care el le abordează de la artiști străini. Asa a făcut și cu legendara piesă “Diamonds and Rust”, compusă și interpretată de către Joan Baez în 1975, fiind o dedicație pentru iubitul ei, Bob Dylan. Claudiu a adaptat piesa pentru povestea lui de dragoste și a schimbat puțin modul de interpretare. Artiști ca Isaac Cates sau Narcisa Suciu (faimoasa artista româncă care a cântat alături de Joan Baez), au pus pe repeat cover-ul tânărului artist care adaptează piese celebre pentru gusturile sale.

Claudiu Dumitrache nu este o celebritate și nici nu își dorește a insista cu muzica lui. Cântărețul vrea sa cânte pentru publicul care rezonează cu stilul si mesajele sale, și nu intenționează să se muleze pe stilul comercial actual pentru a deveni faimos.

Intr-un interviu acordat site-ului exclusivnews.ro, Claudiu menționează faptul că lucrează la un album cu piese proprii, dar până în momentul în care se va decide sa il lanseze, va continua să interpreteze si să aducă noi abordări ale pieselor lui preferate, in special celor mai vechi.

Pasiunea lui Claudiu pentru muzica veche il face să ne invite și la cel mai mare festival de muzica retro din România, care îi aduce în fața publicului pe: LAS KETCHUP, CORONA, Turbo B. Formally SNAP!, FUN FACTORY, LA BOUCHE, MAXX, LIAN ROSS, SAMANTHA FOX, MAGIC AFFAIR, PATTY RYAN, C.C CATCH, JENNY from ACE OF BASE, ICE MC, Face Meets Voice – a MILLI VANILLI Experience, BACCARA, ARABESQUE, Layzee FKA MR. PRESIDENT, CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT și multi alții. Festivalul își schimbă numele din FOREVER YOUNG FESTIVAL, în RETRO MUSIC FESTIVAL. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 iunie în Parcarea C a Romexpo din București si este organizat de către echipa International Artist Management, din care Claudiu face parte din anul 2016.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *