"Fericirea e un ac de siguranta", prima carte a lui Razvan Exarhu
2017-05-04 13:39:58

“Fericirea e un ac de siguranta” – acesta este titlul primei carti semnate de Razvan Exarhu, in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing cu ilustratii de Andreea Chirica. Un jurnal atipic cu mici lucruri care ne influenteaza traiul de zi cu zi, in care il veti putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, solitarul si solidarul Razvan Exarhu. Cartea urmeaza sa apara pe 11 mai. Pana atunci, va fi disponibila pentru precomanda cu autograful autorului exclusiv pe www.curteaveche.ro.

„In limba e placerea!” – una dintre vorbele favorite ale lui Razvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucatar si acum autorul unei carti cu fericirea in titlu. De la primul rand scris se simte ca ii place sa vorbeasca, in aceeasi masura in care ii place sa observe si sa asculte. E acel tip de povestitor pentru care tacerea si cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandra si cruda, in acelasi timp, compune un tablou viu in care se amesteca emotiile primei zile de scoala, slapii tarsaiti ai romanilor, relatia dintre eschimosi si raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cartile, crucile facute in autobuze, prietenia, urzicile, cliseele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, traditiile pierdute, biciclistii aroganti, discutiile cu parintii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viata sanatoasa si multe alte subiecte care ne umplu vietile si conversatiile, ne indigneaza si totodata ne emotioneaza.

„De mult caut sa adun intr-un singur loc cam toate „obsesiile” pe care le-am descris intr-o forma sau alta de-a lungul timpului. Fiindca acest volum este intocmai asta – un jurnal de obsesii care marcheaza finalul unei perioade pe care nu o voi mai vizita niciodata. Fie ca e vorba de texte publicate in presa sau pe blog, ori de observatii, intamplari mici si aventuri fictive materializate in social media, recitindu-le am inteles mai bine cum eram intr-un anumit moment. Și cel mai limpede mi-a fost ca in tot acest timp am incercat sa-mi pastrez gratia cu orice pret. Iar scrisul, ca si gatitul, mai tarziu, a fost intr-o mare masura o forma de meditatie, de penitenta purificatoare si de celebrare a unor fragile epifanii”, ne marturiseste autorul.

Textele, dublate de ilustratiile incisive realizate de Andreea Chirica, il fac pe cititor sa rada si sa planga la cateva randuri distanta. Cartea poate fi citita incepand de la orice pagina, ca o tava cu o prajitura care are alt gust in fiecare patratica, din care rontai incet si iti doresti sa nu se termine.

Volumul „Fericirea e un ac de siguranta\” este publicat in parteneriat cu Romanian Artists Agency si este disponibil pentru precomanda la pretul de 33 de lei pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing: http://bit.ly/2pbKdBY.

Asadar, acestea fiind spuse, va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *