Fa aceste exerciții simple și interesante pentru creier si o să ai o gândire limpede la bătrânețe
2018-09-03 22:11:31

Creierul nostru este într-o continuă schimbare, de aceea trebuie să îi acorzi o atenție aparte. Vezi ce exerciții te ajută să ai o memorie bună și să îți îmbunătățești funcțiile cognitive.

Lasă-ți creierul inundat de lumină

Lumina este o sursă extraordinară de energie și o poți folosi când faci exerciții pentru creier. Expunerea la lumină naturală are asupra creierului efecte mai puternice decât o cană de cafea, potrivit askmen.com.

Daca vrei să nu ai probleme de concentrare și să ai un creier sănătos, ieși afară în fiecare dimineață și plimbă-te pentru 15-30 de minute. Doza de soare te va pregăti pentru o nouă zi!

Abține-te de la mâncare!

O altă metodă prin care îți poți îmbunătăți funcțiile creierului este să te abții de la mâncare pentru câteva ore.

Dacă reziști 16 ore fără să mănânci, celulele creierului devin mai rezistente la degradarea provocată de stres. În plus, câteva ore de post negru crește abilitatea sa de a scăpa de celulele îmbătrânite și a crea altele noi. Specialiștii recomandă ca, din când în când, să sari peste micul dejun, fără, însă, a face un obicei din asta.

Mănâncă sănătos!

Neurologii susțin că o alimentație bogată în fructe, legume și cereale integrale îți menține creierul sănătos. Nu uita de pește, nuci, semințe de in sau avocado. Curcuma care se găsește în curry protejează împotriva Alzheimer, așa că include acest condiment în dieta zilnică.

Exerciții zilnice pentru creier

Dacă vrei să ai un creier sănătos și să îl menții tânăr mai mult timp, trebuie să faci zilnic exerciții care să îl ajute. În primul rând, este important să înveți în fiecare zi ceva nou. Rezolvă integrame, fă un puzzle, învață o limbă străină sau citește o carte și vei vedea cât de ușor îți va fi să te concentrezi.

La fel de importante ca exercițiile intelectuale sunt și cele fizice. Studiile au arătat că activitatea fizică îmbunătățește sănătatea creierului și nu este niciodată prea târziu să te apuci de asta. 15 minute de mișcare, făcute zilnic, fac minuni pentru mintea și memoria ta.

Muzica este aliatul tău când vine vorba de sănătatea creierului! Înscrie-te într-un cor, învață să cânți la un instrument muzical sau cântă la duș, iar creierul tău îți va mulțumi mai târziu.

Rezolvă exerciții matematice în capul tău, fără să te folosești de foaie și creion. Dacă nu ai timp să cauți astfel de probleme, măcar calculează cât ai de plătit la magazin fără să te folosești de un calculator.

Exerciții pentru memorie

Sunt multe exerciții care te pot ajuta să îți îmbunătățești memoria sau să o menții sănătoasă. În primul rând, nu mai scrie lista de cumpărături, ci încearcă să o ții minte.

Dacă nu ai încredere să mergi la magazin fără bilețelul ajutător, scrie pe o foaie ce trebuie să cumperi, iar după o oră vezi câte produse îți amintești.

Un alt mod de a-ți exersa memoria este să desenezi o hartă bazându-te pe amintiri. Vizitează un loc nou din orașul tău, iar când ajungi acasă, creionează traseul. Repetă acest exercițiu de câte ori mergi într-un loc nou.

Exerciții pentru minte

Creierul tău este foarte puternic și tot ce gândești are un impact extraordinar asupra sa. Dacă vrei să rămână sănătos, încearcă să înlocuiești gândurile negative cu unele pozitive și productive.

În fiecare dimineață, repetă următoarea propoziție: „pot să fac orice îmi doresc”. Chiar dacă ți se pare lipsit de importanță, acest exercițiu te va ajuta să îți controlezi gândurile și să te concentrezi pe aspecte pozitive.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *