Cezar Guna: „Cu ultimii bani pe care îi aveam, mi-am luat o boxă și un microfon”

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+

Cezar Guna, artist Global Records, a muncit extrem de mult pentru cariera sa muzicală și a trecut prin multe aventuri până să ajungă să lanseze propriile piese. Povestea lui pare ruptă dintr-un film plin de suspans.

Cezar își amintește cum a început totul: „M-am angajat la un call-center și simțeam că mă sting acolo. Nu mai făceam muzică, nu mai cântam nici măcar acasă, cred că eram într-un fel de depresie. Muncă-acasă. Nu mai făceam altceva. Eram foarte trist. Trebuia să schimb ceva.”

Așa că a aplicat la programul Work and Travel și a găsit o oportunitate de job în SUA: „Mi s-a propus să fiu HR la un parc de distracții. Dar nu aveam bani să plec, nici să îmi plătesc biletul de avion. Așa că a trebuit să îmi vând mașina la care țineam foarte mult. Am cumpărat biletul de avion, i-am lăsat niște bani mamei și am plecat în America. Ultima mea zi de la jobul din call-center a fost una dintre cele mai fericite zile.”, își amintește Cezar Guna.

A întâmpinat niște dificultăți la locul de muncă, așa că s-a hotărât să plece de acolo și să își încerce norocul în L.A. Cezar povestește: „Am stat pe coach-surfing la o familie de ruși. Am bătut o oră jumătate la ușă până mi-au deschis. Am locuit la ei 10 zile, nu vorbeau engleza, ne înțelegeam prin semne. Apoi m-am mutat cu încă 8 persoane cu chirie. ”

Și-a cumpărat o chitară și a început să cânte pe stradă. „În primele 20 minute am făcut 30 de dolari. Eram extrem de fericit, nu mă așteptam. M-am dus apoi pe Hollywood Boulevard. Am scris pe un carton contul meu de Instagram. După 3 zile de cântat, am rămas fără voce. Era multă gălăgie și trebuia să cânt foarte tare. Cu ultimii bani pe care îi aveam, mi-am luat o boxă și un microfon. Am început să câștig mai mulți bani. În două ore am făcut 90 de dolari. Chiria era 750 de dolari pe lună, mă descurcam greu cu banii.”

Uneori, Cezar avea zile proaste, cânta 2 ore și nu primea niciun ban, dar s-a întâmplat și să primească o bancnotă de 100 de dolari de la cineva. Când i-a expirat viza, s-a întors în România: „Nu pusesem bani deoparte, abia îmi ajungeau să îmi plătesc chiria. M-am întors cu 100 de dolari, 200 de lei și o boxă. Chitara nu puteam să o iau în avion, așa că am dat-o la un amanet. O cumpărasem cu 300 de dolari, am dat-o cu 60.”, spune Cezar.

S-a întors în Alexandria, unde a locuit cu mama și bunica. Nu avea niciun loc de muncă, iar familia nu îl putea susține financiar. Cezar Guna își amintește: „Am ajuns într-o situație groaznică. Nu ieșeam, nu aveam bani, nu făceam nimic. Trebuia să fac o schimbare, așa că am venit la București. Am început să cânt pe stradă și, la scurt timp, am semnat cu Global Records. M-am dedicat 100% muzicii. Iar oamenii au simțit asta.”

Artistul a lansat alături de Global Records 5 piese: „Nino nino”, „Baby Benz”, „Cerculețe”, „Scorpion”, „Atingerea ta” și pregătește melodii noi pe care le va lansa în curând.

Păreri?

Comentarii