Care este greutatea ideală în funcție de vârstă? Iată câte kilograme ar trebui să ai în funcție de vârstă
2018-07-08 16:17:50

O greutate normală te ajută să fii sănătoasă și să te protejezi de boli. Vezi câte kilograme ar trebui să ai în funcție de vârstă. Trebuie să știi că greutatea ideală depinde de la o persoană la alta.

Dacă te compari cu prietenii sau cu rudele, riști fie să te mulțumești să ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbești exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com. În tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.

Dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui, mergi la medic și vezi dacă nu cumva ai o problemă de sănătate. După ce ai exclus această posibilitate, poți încerca să îți îmbogățești dieta cu nutrienți care te-ar putea ajuta să te îngrași.

Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai și o sănătate bună. Pentru a rămâne așa, este important să ai o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, și să faci mișcare 30 de minute în fiecare zi.

Dacă ai kilograme în plus, trebuie să iei unele măsuri pentru a reveni la o greutate normală. Excesul de greutate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, de accident vascular și de diabet. În acest caz, mișcarea este foarte importantă și ar trebui să ai o alimentație sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume.

Care este greutatea mea ideală?
Femeile au tendinţa de a considera greutatea ideală la un nivel foarte mic, ceea ce conduce la decizia de a urma diete inutile. În schimb, bărbaţii consideră că greutate ideală este mai mare decât cea recomandată.

Aşadar, cum se calculează greutatea ideală în funcţie de înălţime? Este o întrebare pe care ne-o punem de fiecare dată când cântarul arată valori care nu ne prea convin.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *