Afla care sunt mesajele din spatele piesei lui Billie Eilish, "bury a friend"
2019-02-04 18:22:25

“Why aren’t you scared of me?
Why do you care for me?”

Acestea sunt versurile cu care incepe noua piesa, “bury a friend”, lansata de artista emo-pop cu inclinatii muzicale horror, Billie Eilish.
Single-ul “bury a friend” este noua piesa semnata Billie Eilish, care continua seria de intrebari profunde pe care interpreta le adreseaza unei entitati necunoscute: monstrul de sub patul sau.
Billie a declarat de-a lungul timpului ca toate piesele sale sunt realizate sub impulsul inspiratiei de moment si pleaca de la principalele sale preocupari: intrebarile existentiale si misterul din jurul mortii. Asadar, acel monstru sa fie oare o reprezentare a mortii?
Inclinatia acestui monstru spre autovatamare se observa in versul din refren, “I wanna end me”. Intr-unul din interviurile acordate recent unui post de radio, Eilish mentioneaza ca acea creatura fictiva (monstrul) face parte din ea. Prin urmare, putem trage concluzia ca monstrul este alter ego-ul ei, care ii pune in primejdie siguranta si se manifesta ca cel mai mare dusman al sau.
Artista nu ezita sa discute in piesa “bury a friend” despre depresia care se invarte in jurul statutului de artist. Billie a mentionat in repetate randuri ca uneori faima vine la pachet cu o depresie grea, in care ajungi sa te simti deconectat de propria persoana.

“Keep you in the dark, what had you expected?
Me to make you my art and make you a star
And get you connected?”

5 lucruri pe care nu le stiai despre muzica lui Billie Eilish

  1. Toate piesele semnate Billie Eilish sunt de fapt o coproductie a artistei impreuna cu fratele sau mai mare, Finneas O’ Connell.
  2. Piesa “bury a friend” este al treilea single extras, alaturi de “you should see me in a crown” si “when the party’s over”, de pe viitorul album “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?”, care se va lansa pe 29 martie.
  3. Clipul piesei “bury a friend” este regizat de nimeni altul decat regizorul filmului “The Conjuring III”, Michael Chaves.
  4. Vocile care se aud pe fundalul piesei “bury a friend” sunt inregistrate de rapperul Crooks.
  5. Billie este mare fana Crooks, mentionand in repetate randuri ca albumul de care nu se va satura niciodata este “Dog Eat Dog World”.

La doar 17 ani, Billie Eilish a devenit un fenomen global, inca de la lansarea single-ului sau de debut, „ocean eyes”. Primul ei EP a fost un real succes, inregistrand peste 5 miliarde de ascultari pe platformele digitale si a stat 18 luni in clasamentul Billboard Top 200. Billie a lansat de curand si piesa “WHEN I WAS OLDER”, inspirata de filmul nominalizat la Premiile Academiei de Film Americane, “Roma”.

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *