VALURILE - din 25 ianuarie 2019 la cinema
2019-01-18 17:05:59

Pentru Gigante, primul său film, argentinianul Adrian Biniez a câștigat la Berlinale premiile pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun debut de lungmetraj și premiul Alfred Bauer. Următorul lui film, El 5 de talleres, a fost proiectat în România, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Valurile/Las Olas, cel mai recent film al său, a fost prezent în selecția Festivalului Internațional de Film de la Sebastian, iar în România a putut fi văzut în 2018 în competiția celei de-a treia ediții a festivalului Pelicula – Latin American Film & Experience.

Sinopsis: Epuizat după o zi de muncă, Alfonso (38 ani) se duce pe plajă și se scufundă în mare. Revenind la suprafață, se trezește pe altă plajă, în alt an. Părinții lui îl așteaptă, strigându-l de la mal. Alfonso vede și înțelege lumea cu mintea sa de adult, chiar dacă ei îl tratează ca pe un copil de 11 ani.

Este începutul unei călătorii fantastice, căci Alfonso retrăiește toate vacanțele din viața sa într-o ordine aleatorie. Intimitatea și nostalgia, amintirea fostelor iubite, a prietenilor din copilărie și adolescență, a fiicei sale și a propriei sale singurătăți sunt elementele prezente în acest film ce adună în el toate verile de până acum.

Filmul va rula în prima săptămână Bucuresti la Cinema Elvire Popesco, Cinema Union, Grand Digiplex Baneasa, în Cluj la Cinema Victoria, și la Cinema Bela Lugoși din Lugoj.

Vă invit cu drag!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *