Universal Music Group relanseaza EMI Records. Rebecca Allen a fost desemnata presedinte
2020-06-22 22:15:34

Universal Music Group a anuntat relansarea casei de discuri din Marea Britanie – EMI Records (Virgin EMI). Rebecca Allen a fost desemnata presedintele EMI Records, marcand in acelasi timp si 20 de ani de cariera in cadrul grupului.

EMI Records are in portofoliu nume importante ale muzicii britanice, precum Elton John, Paul McCartney, Mark Knopfler, Florence + The Machine si Bastille, dar si repertoriu international de la Justin Bieber, Lewis Capaldi, The Killers, Metallica, Katy Perry, Lionel Richie si Taylor Swift, plus catalogul muzical semnat Queen.

Anuntul marcheaza renasterea unuia dintre cele mai populare branduri de muzica din istorie, la opt ani de cand compania a fost achizitionata de catre Universal Music Group.

Sir Lucian Graince, Presedinte & CEO Universal Music Group, a declarat: “Crescand in Londra, am putut observa ca EMI a fost cel mai iconic brand din muzica britanica. Cand am achizitionat compania, ne-am propus sa investim, inovam, sa punem accent pe creativitate si leadership. Nu doar ca ne-am tinut de cuvant, dar si continuam sa pozitionam EMI in viitor.
Numirea lui Becky Allen in aceasta pozitie este dovada ca sunt dedicati pe termen lung, si increderea ca EMI va redeveni un nume pentru noile generatii de artisti si fani, la fel cum a insemnat pentru mine. Becky este un lider puternic si are valorile necesare pentru a face din EMI casa unora dintre cei mai talentati artisti din UK.”

De peste 20 de ani in cadrul Universal Music, iar in ultimii trei ani ocupand functia de Presedinte al Decca Records, Rebecca a colaborat, printre altii, cu artisti precum Gregory Porter, Ludovico Einaudi, Imelda May, The Lumineers, Melody Gardot sau Andrea Bocelli.
Rebecca a fost desemnata in 2017 “Femeia de afaceri a anului” de catre Music Week, in cadrul premiilor Women In Music, dar si de catre Billboard ca fiind unul dintre cei mai puternici jucatori din muzica, un an mai tarziu.

David Joseph, Presedinte & CEO Universal Music UK, a declarat: “Experienta Rebbecai in cadrul Decca vorbeste de la sine, dar sirul ei de reusite nu relateaza povestea intreaga: este un lider inspirational si identifica perfect modalitati prin care poate conecta artisti si muzica cu audiente noi. Pe langa dinamism si creativitate, are viziunea si ambitia de a repozitiona EMI Records ca un punct puternic in cultura si muzica britanica si nu numai”.

La randul sau, Rebecca Allen a declarat: “Intrebarea cum as rebrandui una dintre cele mai importante case de discuri din UK il consider ca fiind o oportunitate incredibila, dar si sansa de a lucra cu unii dintre cei mai mari artisti din lume. Tocmai acest lucru, de a lucra indeaproape cu artistii, dar si de a gasi modalitati prin care pot dezvolta talentele, sunt doua dintre motivatiile mele si abia astept sa incep sa construiesc mai departe lucrurile obtinute deja de echipa Virgin EMI.”

Rebecca Allen a studiat la Trinity College of Music din Londra, incepandu-si cariera la BBC, inainte de 1999 cand s-a alaturat familiei Universal Music. In CV-ul sau se mai regasesc functiile de General Manager in cadrul Decca Records (2012-2017), dar si functie de presedinte in cadrul aceleasi companii, din 2017.

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *