Ultimele zile de înscrieri în Incubatorul de animație – noul proiect Animest dedicat liceenilor
2020-09-04 17:43:15

O ocazie unică pentru liceeni de a parcurge primii pași în lumea filmelor de animație sub îndrumarea profesioniștilor din domeniu,  Animest provoacă tinerii artiști din România și Republica Moldova să se înscrie, până pe 11 septembrie, la prima ediție a Incubatorului de animație. Tema Incubatorului din acest an este Dănilă Prepeleac, povestea din care participanții sunt invitați să se inspire pentru a crea trei personaje (character design), desenate în orice tehnică. Înscrierile se vor desfășura exclusiv online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul proiectului.

Lansat în luna iunie a acestui an, printr-un program de patru sesiuni de mentorat susținute de regizorul și animatorul Paul Mureșan, Incubatorul de animație este un proiect educațional care încurajează liceeni să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație. Elevi din 10 licee de arte din România și Republica Moldova au participat, în prima etapă a proiectului, la discuțiile pe baza a 100 dintre desenele realizate de ei pe tema dată și din portofoliile lor. Proiectul își propune să îmbogățească experiența artistică și educativă a elevilor, consolidând parteneriate cu instituțiile de învățământ. Prima etapă a Incubatorului se va încheia pe 11 septembrie, în ultima zi în care tinerii artiști vor putea trimite juriului cele trei personaje inspirate din opera lui Ion Creangă, însoțite de trei lucrări reprezentative pentru stilul personal (grafică, pictură, sculptură, animație, land art, etc.). Înscrierea la concurs nu este condiționată de participarea la sesiunile de mentorat din această vară. Experiența anterioară în domeniul filmelor de animație și participarea la prima etapă a proiectului nu sunt obligatorii.

În luna noiembrie, timp de o săptămână, 10 dintre participanții selecționați în urma înscrierilor vor participa la un concurs creativ (crearea unui storyboard pentru un posibil film de animație, pe un scenariu dat). Ei vor lucra sub îndrumarea mentorilor Matei Branea si Laura Pop, ambii artiști animatori cu experiență, într-o secțiune specială din cadrul Festivalului Animest București. Numele celor 10 finaliști vor fi publicate pe 21 septembrie pe site-ul proiectului: https://www.incubatoruldeanimatie.ro/. Câștigătorul etapei finale va fi desemnat de un juriu format din specialiști din domeniu și va fi premiat în cadrul Galei de Premiere a festivalului Animest 2020. Pe toată durata festivalului (9-15 noiembrie), publicul va putea admira lucrările finaliste în cadrul unei expoziții dedicate.

Multă baftă!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *