Trupa Foals a lansat un nou videoclip: "Birch Tree"
2016-01-18 15:28:05

“Nu poate fi ignorat faptul ca Foals s-au intors” (Evening Standard)

“Cine va domina festivalurile de anul viitor? Foals – datorita acestui nou album extraordinar” (GQ)

“Peste orice limite – Foals sunt la varful carierei” (Shortlist)

“Are potentialul de a fi albumul care ii face pe cei de Foals cu adevarat mari” (NME)

Britanicii de la Foals au inceput 2016 in forta, lansand videoclipul single-ului “Birch Tree”. Mai mult, alaturi de nominalizarea la BBC Music Award de care s-au bucurat anul trecut, baieiti sunt acum in carti pentru premiile NME la categoriile Best Biritsh Band, Best Live Band, Best Album si Best Track. Ceremonia NME va avea loc pe 17 februarie.

Noutatile nu se opresc aici, trupa anuntand ca va concerta in Regatul Unit si Irlanda, culminand cu un show pe Wembley Arena pe 16 februarie.

Produs de James Ford (Arctic Monkeys, Florence and the Machine), “Birch Tree” incorporeaza un groove ritmic inspirat de hip-hop care se imbina cu sound-ul de chitara infuzat cu elemente funk.

In contract cu celelalte piese mai profunde, aproape viscerale, “Birch Tree” demonstreaza capacitatea formatiei de a crea si piese blande prin care sa isi experimenteze ideile.

Videoclipul care acompaniaza single-ul este regizat de colaboratorul de lunga durata al trupei, Dave Ma. El a mai lucrat cu Foals pentru filmul “Live at the Royal Albert Hall”, precum si pentru videoclipurile “Inhaler”, “Spanish Sahara” si “Olympic Airwaves”.

Albumul “What Went Down” a propulsat trupa catre cel mai inalt nivel al carierei de pana acum. Single-ul “What Went Down” a avut parte de sustinerea Radio1 care l-a declarat “Hottest Record in the World”, “Tune of the Week” si “Track of the Day” si a inregistrat peste 3 milioane de vizualizari pe YouTube.

Mai mult decat atat, a debutat direct pe locul trei si s-a mentinut in top 20 timp de 4 saptamani. Discul le-a adus celor de la Foals titlul de “Best Act in the World Today” in cadrul galei Q Awards.

Pentru moment, trupa va sustine un turneu in Regatul Unit, urmand sa aiba concerte si in SUA, inclusiv la Coachella, la care se vor adauga si cele mai mari festivaluri ale verii ca Open’er, Roskilde, Rock Im Park, Rock Am Ring, Nos si multe altele.

Foals inseamna Yannis Philippakis (voce/chitara), Jimmy Smith (chitara/clape), Walter Gervers (bass), Jack Bevan (tobe) si Edwin Congreave (clape).

Va invit cu drag sa urmarim impreuna clipul noului single al trupei Foals, “Birch Tree”, dupa care va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *