Things May Change - un nou videoclip în susținerea protestelor Global Climate Strike, lansat de trupa The Wax Road
2019-09-27 19:15:53

În ultima zi a grevei Global Climate Strike, The Wax Road lansează un nou videoclip – Things May Change. Piesa vine în susținerea protestelor mondiale față de lipsa de acțiuni din partea autorităților privind protejarea mediului, ce au loc începând cu perioada 20-27 septembrie. Imaginile au fost realizate în totalite cu efortul întregii formații și cu implicarea unor prieteni.

Trupa The Wax Road a scos un nou single, în ultima zi a Grevei Mondiale pentru Climă. Membrii trupei au decis să scoată piesa anume în data de 27 septembrie pentru a se alătura celor 1.156 greve din 181 de țări, ce au ca scop schimbarea atitudinii autorităților față de problemele climatice ce au loc pe Pământ. Cu o durată de aproape cinci minute, Things May Change cuprinde o istorie dramatică ce reflectă realitatea societății moderne și impactul acesteia asupra mediului înconjurător. În clip sunt prezentate mai multe probleme ale sistemului în care trăiește omenirea – consumerismul, materialismul, supraproducția, abuzul de bani, putere și respectiv, efectele distructive ale acestora asupra întregii planete.

Membrii trupei menționează că, idea pentru videoclipului a apărut acum doi ani. Un an mai târziu au avut loc filmările și de încă un an a fost nevoie pentru editarea clipului: “Totul a fost realizat cu forțele proprii, practic fără buget, cu o cameră care nici măcar pentru filmarea nunților nu se mai utilizează. Chiar și așa, am încercat să facem tot ce putem la maxim pentru a avea în final un rezultat cât mai bun – care, apropo, e peste așteptările noastre. Am realizat clipul pentru că vrem să vorbim despre lucrurile care ne dor și sunt importante pentru noi toți, iar Global Climate Strike a fost un moment perfect pentru al arăta lumii întregi.”

Scenariul și regia întregului clip îi aparține solistului The Wax Road – Dan Timofei. Tot el a stat în spatele editării acestuia.

Dan a explicat în câteva cuvinte ce a stat la baza motivației sale:

“Desigur, nu suntem primii care vorbim despre aceste probleme, dar știm că înainte de a schimba ceva, trebuie să înțelegem clar situația și să scoatem problema la suprafață. Totodată, publicul care ne urmărește ne dă o anumită putere nouă și mesajelor noastre iar odată cu acest lucru, vine și o mare responsabilitate față de ceea ce promovăm. Astfel nu putem închide ochii și trece cu vederea fapte care devin din ce în ce mai grave și ne îndepărtează tot mai mult de ceea ce ne dorim cu toții – să trăim în liniște și pace într-un loc frumos și plăcut, fără încălziri globale, aer poluat, explozii, războaie, violență față de animale, idei bolnave și lăcomie.”

Piesa Things May Change este disponibilă pe toate platformele de streaming și magazinele online de muzică precum: Spotify, iTunes, Deezer, Google Music, etc. Pentru a fi la curent cu activitatea trupei și alte lansări ce urmează să apară, îi puteți urmări pe paginile Facebook, Instagram și prin abonarea la canalul de YouTube.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *