The Weeknd scrie istoria muzicii internationale cu “Blinding Lights” - prima piesa din istorie care se mentine 52 de saptamani in Billboard Hot 100
2021-03-11 15:13:32

La nici un an dupa lansarea albumului “After Hours”, The Weeknd mai doboara un record, mai bine zis creeaza unul nou. Hit-ul “Blinding Lights” este primul ce reuseste sa mentina o piesa timp de un an, 52 de saptamani, in Top 10 Billboard Hot 100.Pana in prezent nicio piesa nu a mai reusit aceasta performanta.

Anul 2020 a fost cel mai bun an al lui The Weeknd pana acum, iar printre actiunile la care a participat enumeram performance-ul de la Super Bowl, cel mai important eveniment sportiv din SUA. Dupa 2 ani de munca la albumul “After Hours”, se poate spune ca The Weeknd a lansat unul dintre cele mai cele mai de succes albume din istorie. Proiectul muzical a fost presalvat de 1.02 milioane de utilizatori Apple Music, fiind un alt record absolut. In plus, in prima saptamana albumul s-a vandut in 440.000 de copii, fiind al patrulea album al lui The Weeknd ce debuteaza pe primul loc in SUA. In Romania, albumul “After Hours” este certificat cu 6 discuri de platina, fiind un imens succes.

The Weeknd a anuntat deja turneul oficial “After Hours”, care va avea loc in America de Nord si Europa. Experienta de la Super Bowl poate doar sa ne dea de inteles cum va fi turneul pregatit de The Weeknd. Turneul va incepe pe data de 14 ianuarie 2022 si se va termina pe 16 noiembrie 2022. In acest interval de timp, The Weeknd va avea 106 show-uri in peste 20 de tari. Datorita numarului mare de fani, The Weeknd va organiza mai multe concerte in acelasi oras, precum: Vancouver CA, Chicago US, Toronto CA, Boston US, Anaheim US, Los Angeles US, Miami US, New York City US, Copenhaga DK, Amsterdam NL, Londra UK, Paris FR, Lisabona PT, Milano IT, dar si alte multe locatii din America de Nord si Europa. Pentru Super Bowl, The Weeknd a ajutat organizarea concertutului cu 7 milioane de dolari din banii lui, pentru a putea crea o experienta unica.

Single-ul “Blinding Lights” a fost lansat pe 29 noiembrie 2019 si a adunat 51 certificari de platina in 12 tari si 6 certificari de diamant in 5 tari. The Weeknd a lansat si un remix impreuna cu Rosalia, pe 4 decembrie 2020.

The Weeknd este un artist canadian, nascut pe 16 Februarie 1990. El a devenit cunoscut dupa lansarea in 2010 a mixtape-urilor “House of Balloons”, “Thursday”, si “Echoes of Silence”. In 2012 a lansat albumul “Trilogy”, iar in 2013 “Kiss Land”. Albumul ce l-a propulsat in industria muzicala internationala a fost “Beauty Behind the Madness” din anul 2015. Pe acest album sunt incluse piesele “Can’t Feel My Face” si “The Hills”, primele hit-uri globale ale lui The Weeknd. Albumul a castigat Best Urban Contemporary Album si a fost nominalizat la Albumul Anului la Premiile Grammy din 2016. Urmatorul album, “Starboy”, a fost o alta capodopera muzicala, cuprinzand hit-uri mondiale, precum: “Starboy” si “Feel It Coming”. The Weeknd este vazut ca unul dintre cei mai mari artisti mondiali si unul dintre cei mai influenti, albumul din 2020 “After Hours” fiind o dovada clara a acestui lucru.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *