Sebastian Stan anunță câștigătorii primei ediții a concursului de scenarii Write a screenplay for … în închiderea American Independent Film Festival
2019-04-18 17:54:56

• Spectacol vizual și muzical pe ecranele festivalului în ultima zi de proiecții

Sebastian Stan va anunța joi, 18 aprilie, câștigătorii concursului de scenarii Write a Screenplay for… în gala de închidere a American Independent Film Festival ce se va desfășura astăzi, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Țăranului cu proiecția filmului Vox Lux, în regia lui Brady Corbet.
Finaliștii din care acesta va alege sunt: Florin Lăzărescu, cu lungmetrajul Regulile jocului de smarald, Andrei Epure, cu lungmetrajul Câini care latră de la distanță, Gabriel Molnar, cu miniseria Eu și Dracula, Filip-Iosif Columbeanu, cu miniseria Departamentul 8 Securitate, Alexandru Molico, cu miniseria Uruc, Vlad Ghinea și Alin Boeru, cu miniseria Balast.
Ultima zi de festival continuă cu un spectacol vizual și muzical. Explorând spectacolul lumii contemporane, regizorul Brady Corbet spune în Vox Lux povestea fascinantă a ascensiunii unei adolecente americane obișnuite, care devine un pop-star celebru după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist. Ghidată de managerul ei bine intenționat (Jude Law), Celeste devine un simbol al cultului celebrității și al mașinăriei media, într-un film despre forțele care ne modelează ca indivizi, ca națiuni, ca zei, impregnat de o coloană sonoră cu piese originale semnate de Sia și muzică originală scrisă de Scott Walker. Pentru Scott Walker, unul dintre cei mai inovatori și legendari compozitori ai secolului XXI, Vox Lux este a doua colaborare cu Brady Corbet, din păcate fiind și ultimul material compus de Walker.
Pe ecranul de la Cinema Pro vor rula, începând cu ora 17:00, filmele The Mountain, în regia lui Rick Alverson, cu cu Jeff Goldblum si Tye Sheridan și Mandy, în regia lui Panos Cosmatos cu Nicolas Cage și Andrea Riseborough.
Acțiunea filmului The Mountain se petrece în anii ‘50 și este povestea lui Andy, un tânăr solitar, care în urma decesului tatălui său (Udo Kier) se angajează ca fotograf pentru Wallace Fiennes (Jeff Goldblum), un doctor în lobotomie. Interpretat de Tye Sheridan într-un stil care aduce aminte de Tom Hardy si Barry Keoghan, Andy descoperă S.U.A anilor ’50 prin intermediul pacienților doctorului. Excentricitatea scenariului lui Rick Alverson clocotește până la climaxul revelator din titlu, pe măsură ce personajele se adâncesc într-o Americă ce aparține vizual lui Edward Hopper și lui David Lynch ca atmosferă.
Jóhann Jóhannsson compune împreună cu chitaristul Stephen O’Malley de la Sunn o))), coloana sonoră a filmului Mandy, regizat de Panos Cosmatos, despre care IndieWire spune că este „centrul unei experiențe cinematografice hipnotice, o poveste despre răzbunare și un studiu abstract asupra doliului, în același timp”. Povestea răzbunării lui Red Miller, care trăiește izolat în sălbăticie împreună cu soția sa Mandy, până când liderul unui cult, Jeremiah Sand (Linus Roache) îi distruge viața, se construiește prin „accentele de black metal, atmosfera amenințătoare și orchestrări pătrunzătoare de felul celor compuse de italianul Giacinto Scelsi” spune Pitckfork.
Înainte de gala de închidere, la Cinema Muzeul Țăranului va rula de la ora 18:00, filmul Diane, debutul în lungmetrajul de ficțiune al lui Kent Jones, invitatul special de anul trecut al festivalului.
Continuând să susțină proiete umanitare, anul acesta, American Independent Film Festival donează toate încasările din bilete către CASA SHARE. Cumpăra un bilet la oricare dintre proiecțiile din festival și vei contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *