Rețetă sarmale de post. Ușor de preparat, extrem de delicioase!
2018-11-29 17:32:58

Dacă ții post și ai poftă de o porție de sarmale cu mămăliguuță, poți încerca această rețetă de sarmale de post, extrem de delicioase!

Rețetă sarmale de post – ingrediente

20 foi varză murată

500 g varză murată tăiată subțire

frunze de dafin

lingură condimente, boia de ardei și chili

3 cepe mari

5 căței de usturoi

300 g dintr-un amestec de orez, hrișcă și quinoa pe care le puneți în 200 ml de apă fierbinte și se lasă să absoarbă toată apa

300 g ciuperci champinion

2 morcovi

500 ml de sos de tomate

Rețetă sarmale de post – mod de preparare

Pregătiți compoziția pentru sarmale – orez, hrișcă, quinoa, 2 cepe tăiate mărunt, 2 căței de usturoi, condimentele, ciupercile tăiate foarte mărunt. Amestecați totul și împachetați sarmalele. Așezați în vas în straturi restul de ceapă tocată, condimentele, usturoiul, varza tocată, un rând de sarmale, unul de varză tocată. Puneți apa doar cât să acopere sarmalele.

Deasupra puneți cei 2 morcovi tăiați în bucăți mari. Începeți gătitul la o temperatură ridicată până ajunge termocontrolul în partea verde și se ridică butonul roșu de siguranță (aprox.5 min.).

Apoi reduceți sursa de caldură la minim și gătiți 15 minute la foc mic, sub presiune. Luați vasul de pe foc și lăsați să se odihnească 10 minute, timp în care presiunea coboară și se poate deschide în siguranță.

Sarmalele sunt fierte în 20 min (în mod normal ar necesita 2-3 ore de fiert la foc ușor ). Morcovii îi veți zdrobi și amesteca cu sosul de roșii pe care îl turnați în vas pentru a obține un sos gros. Când pregătim sarmale cu carne, înlocuim amestecul de orez cu carne tocată și respectăm același mod de preparare.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *