Credit foto: Bogdan Mihai Mocanu pentru Ambasada Marii britanii la Bucuresti

Piesa de teatru comunitar, “Romeo si Julieta”, reinterpretata la evenimentul “Ziua Reginei”, organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti

Credit foto: Bogdan Mihai Mocanu pentru Ambasada Marii Britanii la Bucuresti

In urma cu aproximativ doua luni, a avut loc cea de-a X-a editie a Festivalului International ”Shakespeare” de la Craiova, eveniment cotat de specialisti drept unul dintre cele mai importante din lume, in cadrul caruia s-a realizat pentru prima data un proiect de teatru comunitar itinerant.

Piesa “Romeo si Julieta”, in regia lui Philip Parr, o coproductie intre Compania Parrabbola din Marea Britanie, Compania Teatrulescu din Craiova, Festivalul International ”Shakespeare” si Teatrul National ”Marin Sorescu”, a fost o provocare inedita atat pentru actorii profesionisti sau studenti la teatru, cat si pentru actorii amatori implicati.

Timp de 5 zile au avut loc rafuieli in plina strada intre clanurile Montague si Capulet, Craiova devenind Verona. Prezent la festival, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii, a fost impresionat de spectacol, placut surprins de reactia publicului numeros, dar si de daruirea cu care cei din distributie au jucat de fiecare data. Drept urmare, a invitat echipa la receptia organizata cu ocazia Zilei Reginei Elisabeta a II-a, oferita joi, 16 Iunie, de Ambasada Regatului Unit la Bucuresti, sa puna in scena mai multe fragmente din piesa “Romeo si Julieta” intr-un mod special, momentele fiind jucate spontan, printre sutele de invitati.

Evenimentul ce a avut loc la Arenele BNR a marcat, pe langa celebrarea aniversarii Reginei Elisabeta a II-a, si implinirea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Printre personalitatile care au apreciat prezenta actorilor la eveniment se numara Paul Brummell – ambasador al Marii Britanii, Nigel Townson – director al British Council Romania, Hussain Taha Hassan Sinjari – ambasador al Irakului, Corina Șuteu – ministru al Culturii, Emil Boroghina – director al Festivalului International “Shakespeare” de la Craiova, precum si multi altii.

“Pentru toti cei implicati, invitatia de a prezenta productia noastra cu ”Romeo si Julieta” la Bucuresti, ca parte din evenimentul organizat de Ambasada Marii Britanii pentru celebrarea Zilei Reginei, a fost o imensa onoare! A putea prezenta munca extraordinarilor actori din comunitatea craioveana in aceasta deosebita circumstanta, nu a fost doar distractiv, ci a si adus o mare satisfactie pentru munca asidua si entuziasmul tuturor celor implicati. Pentru echipa Parrabbola a fost un punct culminant al muncii noastre. Colaborarea cu Compania Teatrulescu si cu toti ceilalti parteneri din Craiova s-a concretizat in teatru de calitate si momente de viata pe masura. Asteptam cu nerabdare viitoarele proiecte impreuna.”, a declarat Philip Parr, directorul artistic al Companiei Parrabbola.

“Compania Teatrulescu a fost onorata de invitatia Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, de a prezenta scene din spectacolul de teatru comunitar ”ROMEO SI JULIETA” in regia lui Philip Parr, directorul artistic al companiei Parrabbola din Marea Britanie, in cadrul evenimentului organizat in cinstea sarbatoririi Zilei de Nastere a Reginei Elisabeta a II-a. Multumim Ambasadorului Paul Brummell, intregii echipe de organizare a Ambasadei, a Consiluilui Britanic, companiei Parrabbola si tuturor actorilor ce au dat viata acestui spectacol minunat, atat celor prezenti la eveniment, cat si celor absenti. De asemenea, multumim pentru suport Teatrului National ”Marin Sorescu” Craiova si Operei Romane Craiova. Un moment exceptional!!!”, a spus Ramona Dragulescu, presedintele Companiei Teatrulescu.

Pot spune ca este o onoare pentru mine sa fac parte din acest minunat proiect si ma bucur din suflet de invitatia pe care ne-a facut-o ambasadorul Paul Brummell, de a sarbatori impreuna Ziua Reginei Elisabeta a II-a. Va las sa vedeti o parte din experienta traita acolo, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

Comentarii