Olivia Rodrigo lansează single-ul "Deja Vu" şi anunţă lansarea albumului de debut
2021-04-02 13:11:53

În timp ce single-ul anterior, “Drivers License”, stabileşte numeroase recorduri pe platformele de streaming, unde ocupă primul loc, a primit certificări de aur, platină sau dublă platină pentru vânzări şi este, de cinci săptămâni consecutiv, pe primul loc în topul radio, Olivia Rodrigo surprinde publicul din întreaga lume cu o nouă piesă, “Deja Vu”, şi anunţă că va lansa albumul de debut pe 21 mai 2021.

Încărcat de acorduri de pian, note energice de chitară și vocea impresionantă a Oliviei, “deja vu” întărește statutul Olivei de cel mai promițător artist al noii generaţii. Compusă de către Olivia toamna trecută, piesa evidențiază talentul ei de a scrie versuri, vocea narativă unică și abilitatea de a ilustra stări emoționale complexe, care de cele mai multe ori nu sunt explorate în muzica pop. Single-ul “deja vu” a fost produs și de colaboratorul frecvent și compozitorul Oliviei, Dan Nigro (Conan Gray, Carly Rae Jepsen, Lewis Capaldi).

„Conceptul de deja vu m-a fascinat întotdeauna și m-am gândit că ar fi interesant să îl folosesc într-o piesă, legat de sentimele complexe ce survin după ce se încheie o relație,” mărturisește Rodrigo. „Am început să scriu și să înregistrez ‘deja vu’ toamna trecută și m-am distrat creând diferitele linii melodice si texturi pe care le puteți auzi de-a lungul piesei.”

Videoclipul oficial al piesei “deja vu” este regizat de Allie Avital și are pe Talia Ryder co-star si a fost filmat pe o plajă din Malibu.

Pe 8 ianuarie 2021, Rodrigo a lansat single-ul ei monumental şi plin de recorduri, “drivers license,” care a debutat pe No. 1 în Billboard Hot 100. Piesa a fost certificată de către RIAA cu Platină și este primul cântec de anul acesta care este certificat de RIAA cu Aur, Platină și dublă-Platină. “drivers license” este, de asemenea, No. 1 în top 40 radio pentru a cincea săptămână consecutiv, iar videoclipul piesei a adunat, până în prezent, peste 170 de milioane de vizualizări.

Chiar din prima săptămână, “drivers license” a strâns peste 107 de milioane de stream-uri la nivel mondial, cu peste 62 de milioane de stream-uri doar din SUA, acesta fiind al doilea cel mai ridicat număr de stream-uri audio în SUA, obtinut în prima săptămână și cel mai ridicat număr de stream-uri audio din ultimii trei ani.

Pe lângă debutul de pe poziția No. 1 pe multiple platforme de streaming, “drivers license” a doborât recordul Spotify pentru cele mai multe stream-uri de-a lungul unei zile pentru o piesă nededicată sărbătorilor (12 ianuarie) și a avut cel mai mare număr de streaming-uri în săptămâna de debut, în comparație cu toate cântecele la nivel global din istoria Spotify-ului – depășind chiar recordul Oliviei pentru cele mai multe stream-uri pe Spotify într-o săptămână.

Single-ul “drivers license” a obtinut recorduri si pe platforma Amazon Music, unde a reusit sa adune cele mai multe stream-uri într-o săptămână de la debutul piesei și cele mai multe “la cerere” stream-uri într-o singură zi, fără să mai fie menționate cele mai multe cereri vocale pentru „Alexa”, pentru o piesă, într-o zi, la nivel global.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *