Narcisa Suciu, din Finlanda pe scena Chitila Film Fest !
2015-08-06 15:29:11

CFF

Artista vine special in tara pentru a participa la cea de-a cincea editie a festivalului Chitila Film Fest (CFF), desfasurat in perioada 14 – 16 august 2015.

Narcisa Suciu este invitata speciala la Chitila Film Fest, fiind numita de altfel de catre organizatori si Ambasadoare a festivalului ajuns in acest an la a cincea editie. Chitila Film Fest (CFF) se va desfasura in perioada 14 – 16 august 2015 , festivalul de film avand loc în aer liber, fiind organizat pe malul lacului Chitila.

Chitila Film Fest este un eveniment aflat la cea de-a cincea ediție, anul acesta fiind organizat sub egida Fundației “Pro Chitila” și în memoria marelui actor Eusebiu Ștefănescu, prezent la prima ediție a festivalului.

Narcisa Suciu va urca pe scena Chitila Film Fest in ultima seara a festivalului, in seara Galei de premiere, si vine special din Finlanda pentru acest eveniment, unde va sustine un recital pentru public, invitati si castigatorii festivalului.

Chitila Film Fest propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor iubitorilor de filme datorită accesului gratuit. Prezența masivă a publicului la edițiile precedente (peste 20.000 de persoane în doar 3 zile de festival) și ecourile pozitive din presă, confirm locul bine fixat al festivalului în peisajul festivalurilor de film autohtone, cât și identitatea sa aparte.

Noutatea celei de-a cincea editii constă în faptul că, începând din acest an, în competiție se pot înscrie scurtmetraje ale românilor din afara granițelor țării. Vizionarea tuturor proiecțiilor intrate în competiție este liberă, pentru a oferi posibilitatea tuturor iubitorilor de film să se conecteze la ultimele noutăți în domeniu.

Programul Chitila Film Fest cuprinde două secțiuni competiționale, precum și programele competitive. În competiție vor intra un număr de 10 scurtmetraje, documentare/reportaje și 10 scurmetraje de ficțiune. Pentru participarea filmelor în cadrul festivalului, nu se vor percepe taxe de înscriere, iar premiile vor fi acordate în urma hotărârii unui juriu abilitat format din personalități de marcă ale domeniului cinematografic.

Chitila Film Fest (CFF) îşi propune promovarea artei cinematografice, prin prezentarea celor mai importante filme de scurt-metraj ale momentului, după criteria ce ţin de originalitatea subiectelor şi forţa imaginilor.

Festivalul încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români.

Chitila Film Fest este gândit pentru a sprijini proiectele de scurtmetraj în dezvoltare și a încuraja producția de noi scurtmetraje românești.

In cei 5 ani de existenţă, CFF a devenit un brand recunoscut pentru calitatea programelor prezentate, organizarea excelentă și atmosfera unică: apusul pe malul lacului Chitila; publicul aşezat pe malul din dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistenţei din timpul celui de-al doilea război mondial, (marcaţi pe hărţile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor).

“Anul acesta le pregătim chitilenilor o lună întreagă dedicată culturii. Luna august va fi marcată de “Zilele Orașului Chitila”, “Chitila Film Fest”, lansări de carte, o tabără de pictură, precum și alte manifestări artistice. Cu siguranta, Chitila Film Fest este evenimentul principal si va atrage nu doar cetatenii orasului Chitila, ci si locuitorii oraselor si localitatilor vecine. Ma bucur enorm ca Orasul Chitila este orasul acestui eveniment!”, spune Emilian Oprea, primarul orasului Chitila.

“Dezvoltarea orașului Chitila este un process continuu, care depinde intr-o foarte mare masura și de planul cultural. Voi fi mereu deschis catre investitiile culturale de masa, bine organizate, care aduc un plus comunitatii noastre. Ma bucura faptul ca festivalul încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români. CFF este un festival al viziunilor proaspete şi pline de imaginaţie, reunite într-un eveniment cultural de ţinută!”, a adaugat Costel Andrei, viceprimarul orasului Chitila.

“Anul acesta Chitila Film Fest ajunge la cea de-a cincea editie. Ma bucur ca acest festival a crescut atat de repede si s-a facut cunoscut intr-un timp atat de scurt. Este un proiect de suflet si ne dorim sa ajunga cat mai departe. Am avut in juriu numai personalitati si actori de renume, iar in competitia Chitila Film Fest se inscriu din ce in ce mai multe filme si regizori talentati”, a declarat Marius China, manager Sprint Music si organizator Chitila Film Fest.

Mergem si noi? Hai sa vedem cine vine! Like and Share!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *