Maria Simion, profesoara preferata de canto a vedetelor! Prin mana ei au trecut vedete precum Corina, Anca Badiu, Carmen, Mellina etc. - Afla TOTUL despre EA!
2015-10-03 14:54:44
image12345

Este tanara, frumoasa si are cu ce se lauda. La doar 30 de ani este una dintre cele mai apeciate profesoare de canto la care apeleaza majoritatea cantaretilor din Romania care vor sa se “slefuiasca”.

Maria Simion este una dintre cele mai cautate profesoare de canto din Romania. Prin mana ei au trecut multe voci cunoscute (sau mai putin cunoscute) din showbiz, precum Carmen Simionescu, Yanka, Mellina, Muneer, Mattyas, Andreea Runceanu, Corina Bud, Anca Badiu, Anthony Icuagu, si muuulti altii.

“Strabunica mea a fost cea care a insuflat dragostea pentru muzica si dans in familia noastra iar mama a continuat sa faca acelasi lucru in ceea ce ma priveste, inca de la o varsta foarte frageda ea imi canta zilnic si ma invata diverse cantece fapt pentru care in scurt timp au aparut primele mele show-uri in sanul familiei care se tot repetau oriunde mergeam cu parintii mei. Tata canta la acordeon lucru pe care l-am “furat” de la el si l-am continuat pana la varsta de 16 ani cand l-am schimbat pe pian. O rampa de lansare in muzica pentru mine a fost S.M.C. “Lia Ciocarlia” din Chisinau, deoarece acolo sunt nascuta, unde l-am intalnit pe unul din cei mai importanti oameni din viata mea dirijorul si compozitorul Eugen Mamot care de la prima vocaliza a zis: “Mi-am gasit solista, in sfarsit!”, fraza care mi-a schimbat existenta”, isi aduce aminte Maria despre cum a descoperit dragostea pentru muzica.

La varsta de 18 ani, isi incepe cariera de vocal coach astfel creand si ocupandu-se de imaginea vocala a multor artisti din Romania dar si din strainatate, colaborand cu echipe de productie a mai multor concursuri de muzica televizate din Israel, tara in care activeaza ca si muzician timp de trei ani avand la baza o tehnica vocala proprie pe care o denumeste “Easy singing tips” si prin care ajuta mai multe nume sonore din showbizz-ul romanesc. “La varsta de 18 ani, la indemnul prietenei mele Angelica Vee care acum este compozitoare si textiera in U.S.A, am devenit vocal coach al unei trupe de baieti care dadusera lovitura cu o piesa pe radio, asa am cunoscut doi mari producatori Eduard Alexandru si Bogdan Popoiag, care au apreciat talentul meu si puterea mea de munca directionand tot mai multe nume din showbizul romanesc spre cursurile mele, ajungand sa lucrez cu Anca Badiu, Corina, Yanka, Mattyas Anthony Icuagu, pe atunci produs al “Uzinei Records” si membru al trupei “Insane”, Lili Sandu, Sophia, Ana Lesko etc. care multumiti fiind de rezultatele rapide m-au recomandat altor persoane cunoscute la randul lor. Un rol important in viata mea l-a avut dragul meu prieten si producator Vanotek, care m-a recomandat altor producatori ajungand sa colaborez cu “Kazibo” si alte case de productie”, povesteste Maria.

Recent, profesoara de canto a vedetelor si-a deschis alaturi de eleva si buna sa prietena Madalina Dumitru, cunoscuta sub numele de scena Mellina, scoala de canto “TRALALA SCHOOL”. Aceasta a acceptat sa ne dezvaluie detalii din afacerea ei.

“Intotdeauna am trait cu dorinta de a darui oamenilor din jurul meu si din primii ani de pedagogie vocala am incercat sa promovez o tehnica vocala simpla care ar usura cu mult viata multor cantareti romani care inca depun eforturi enorme de a transmite intocmai ce isi doresc pe anumite piese, incercand sa imite artistii din alte tari, fara a intelege ce ar trebui sa faca cu sunetul si corpul lor pentru a ajunge la acelasi rezultat. Ideea ca “deschizi gura si vocea iese”, baza tehnicii pe care am fonda-to si careia i-am dat si un nume “Easy Singing Tips”, a ajutat un numar mare de cantareti, pentru cariera mea de vocal coach, dar totusi mic pentru o tara ca Romania. Acest lucru i-a facut pe elevii mei, sa-mi dea curaj sa deschid aceasta scoala alaturi de Mellina, eleva si buna mea prietena. Toti cei care au nevoie de ajutor, toti cei care vor sa-si descopere vocea cu adevarat si care cred ca a canta e greu, toti cei care vor pur si simplu sa faca ceva frumos pentru suflet. Indiferent de varsta , profesie si statut, daca va place sa cantati chiar daca va doriti sau nu o cariera muzicala, dar nu stiti cum sa o faceti astfel incat aceasta activitate sa fie una inofensiva pentru aparatul vocal, veniti la noi! Pentru ca daca “ceva tehnic nu este bine pus la punct, nici muzical nu va fi bine”. Asa ca va asteptam cu drag. Mai multe detalii gasiti pe Facebook: “Tralala School”!”, spune Maria.

Cum a inceput colaborarea cu Mellina, intrepreta hit-ului “Poza de album”? “Prietenia si chimia care s-a produs din primele momente in care ne-am cunoscut si am inceput sa lucram. Mellina este un om deosebit care alaturi de ceilalti buni prieteni, m-a ajutat sa ma ridic atunci cand mi-a fost greu. Am inteles ca anume ea este omul cu care as putea sa fondez aceasta scoala prin simplu fapt ca este o persoana pozitiva si transparenta. Si trebuie sa recunosc faptul ca tocmai ea a venit cu impulsul de a demara procedura in momentul in care eu nu prea aveam mari sperante ca as putea reusi”, isi aduce aminte Maria.

Maria isi incepe activitatea muzicala la varsta de zece ani in calitate de solista a Studioului Muzical Coral “Lia Ciocarlia” din Chisinau, sub bagheta compozitorului si dirijorului Eugen Mamot, sustinanad numeroase concerte in tara si strainatate timp de cinci ani. Isi continua studiile muzicale la Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” din Bucuresti, apoi la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la sectia Canto. Este lauriata a mai multor concursuri nationale, colaboreaza cu mai multi compozitori din tara si strainatate. In 2013 obtine “Premiul de Vocalitate” la concursul de opereta, musical si muzica de film “Ion Dacian”, isi continua cariera artistica dar si cea didactica, colaborand cu mai multe institutii de invatamant din Bucuresti atat de stat cat si private, si participand tot in calitate de profesor de canto in cadrul programului “Pepiniera de talente” organizat de primaria sectorului 3, Bucuresti, in urma caruia obtine mai multe premii alaturi de elevii sai foarte bine pregatiti, iar in 2014 devine solista a trupei Cod Rosu cu care sustine mai multe concerte in tara.

“Muzica este glasul care vine din tine”, asa defineste acest termen, cantareata si profesoara Maria Simion, nascuta la 30 iulie 1985 in Republica Moldova.

Acestea fiind spuse va las cateva imagini cu frumoasa si talentata Maria Simion. Like?

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *