Mahmood lanseaza albumul “GHETTOLIMPO”

Mahmood este un artist care în scurt timp a cucerit un loc printre cei mai importanți artiști ai scenei muzicale, cu o trăsătură unică care îl deosebește în panorama contemporană. Artistul lanseaza acum albumul “GHETTOLIMPO”. 

Albumul se deschide către o lume cu multiple fațete, în care fiecare piesă se referă la propriul simbolism și la povestea unui personaj care, la fel ca în diferitele niveluri ale unui joc video, se dezvăluie ascultătorului bucată cu bucată. Un univers populat de zeii Olimpului, împreună cu diverse personaje, unde sugestiile extrase din miturile grecești sunt combinate cu experiențele eroilor moderni care își trăiesc viața de zi cu zi, încercând să depășească obstacolele din diferite situații. În Ghettolimpo al lui Mahmood nu găsim figuri atotputernice aparținând unui loc inaccesibil, ci descrierea unor oameni simpli, extraordinari, care încearcă să dea sens vieții lor.
Nimeni nu este nemuritor și nimeni nu este un simplu om, dar găsim entități cu un suflet comun care vizează să înfrunte ceea ce nu poate fi atins pe de o parte și realitatea cea mai crudă și cea mai cotidiană pe de altă parte.

„Ghettolimpo” reprezintă un imaginar format din două suflete cu multe nuanțe care se regăsesc și se intersectează în versurile albumului, un disc autentic care se inspiră din influențele și referințele vieții transformate într-o dimensiune artistică și sonoră. 

„Ghettolimpo” are o direcție narativă formată din imagini și estetică care compun o poveste, care este organică în fiecare detaliu, în stil și, de asemenea, în colaborări. Așadar, există două colaborări prețioase cu Elisa, unul printre cei mai populari cântăreți italieni din „Rubini” și cu Woodkid în „Karma”. Mahmood a implicat, de asemenea, unii dintre cei mai buni producători, cum ar fi MUUT, DRD, Francesco Fugazza, Francesco “Katoo” Catitti și autori precum Davide Petrella, Salvatore Sini.

Autor și cântăreț îndrăgit pe scena italiană și internațională, după rezultatele excelente obținute cu „Gioventù Bruciata” (platină) și succesul global al „Soldi” (cvadruplă platină) cu care a câștigat cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Sanremo, Mahmood a dominat Top 10 din nou în 2020 cu „Rapide” și „Dorado”, care sunt incluse în Ghettolimpo, colectând un total de 15 discuri de platină, 6 discuri de aur și peste 400 de milioane de ascultari.

Păreri?

Comentarii