Lantul de restaurante Spartan anunta afaceri in crestere cu aproximativ 17% in 2016
2017-05-16 13:07:25

Lantul de restaurante de tip fast-food Spartan a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, inregistrand o majorare de aproape 17% fata de 2015, cand la nivelul intregului grup (restaurante proprii si francizate) s-a raportat un total de 12 milioane de euro. Din cei 14 milioane de euro, 7,3 milioane de euro reprezinta cifra de afaceri a companiei francizoare, S.C Strong MND Corporation S.R.L.
2016 a fost, pana acum, cel mai bun an al retelei Spartan, care a mai deschis un numar de 15 unitati, dintre care 2 proprii si 13 in sistem de franciza.
Investitia necesara pentru a deveni francizat Spartan porneste de la 80.000 de euro pentru unitatile din mall-uri si poate ajunge la 150.000 de euro in cazul restaurantelor stradale. La aceste cheltuieli se mai adauga si taxa de franciza care este de 10.000 de euro, la care se aduna o redeventa lunara de 3% din incasari si o contributie de 1% la bugetul de marketing al companiei francizoare.
Reteaua Spartan a fost infiintata acum 4 ani, la Suceava, iar in momentul de fata dispune de 32 de unitati in Bucuresti si 19 orase din Romania, fiind pe locul patru in topul lanturilor cu cele mai multe restaurante pe teritoriul Romaniei. In acest moment, in cadrul retelei lucreaza mai mult de 700 de persoane: peste 250 de oameni in restaurantele proprii si restul in unitatile detinute de francizati.
“2016 a fost un an extraordinar pentru noi, cel mai bun de la infiintarea companiei. Rezultatele financiare in crestere se datoreaza cresterii notorietatii marcii noastre, a increderii clientilor in calitatea gustului si a experientei Spartan si deschiderii celor 15 unitati noi”, a declarat Anisoara Bataiosu, Director General S.C Strong MND Corporation S.R.L, compania care detine franciza Spartan.
2016 a fost marcat de o serie de realizari importante pentru una dintre cele mai de succes marci autohtone:
Deschiderea de noi unitati in patru centre comerciale din capitala: Mega Mall, ParkLake, Veranda si Cora Pantelimon;
Deschiderea a 11 restaurante noi in tara in: Baia Mare, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Iasi, Pitesti, Braila, Craiova, Cluj-Napoca, Galati, Constanta, Arad;
In prima luna de functionare, unitatea Spartan situata in centrul comercial “Shopping City” din Piatra Neamt, a reusit sa isi depaseasca toti concurentii din food-court in ceea ce priveste valoarea incasarilor, cu 350.000 de lei inregistrati in decembrie 2016;
Spartan a ajuns pe locul patru in clasamentul celor mai extinse lanturi de restaurante de tip fast-food din Romania;
Extinderea echipei prin angajarea a peste 250 de oameni in unitatile proprii si in cele francizate.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag la restaurant, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *