Lacrimile viţei de vie, un leac natural pentru ulcior, acnee şi întărirea imunităţii
2019-03-28 09:48:43

Lichidul ce se scurge primăvara din tulpinile viţei de vie după tăiere este de leac. Seva viţei de vie conţine substanţe antioxidante şi antiinflamatoare puternice, care te pot ajuta să scapi de ulcioare în zona pleoapelor, să-ţi fortifici imunitatea, să lupţi cu pietrele la rinichi, să stimulezi funcţia fierii, să combaţi acneea.

Lacrimile viţei de vie contribuie la întărirea sistemului imunitar, deoarece conţin viniferin, un antioxidant a cărei acţiune este de 60 de ori mai puternică decât puterea antioxidantă a vitaminei C.

Lacrimile viţei de vie sunt un medicament natural cu proprietăţi antihemoragice, antinflamatoare şi nontoxice. Efectul antiseptic al lichidului creşte rezistenţa pielii contra infecţiilor.

Cum se recoltează seva viţei de vie

Lacrimile viţei de vie se obţin prin tăierea cu foarfeca de vie a coardelor în diagonal, pentru a obţine o suprafaţă mai mare de scurgere, după care se fixează o sticluţă curată la capătul tăiat. Seva se colectează primăvara, din momentul în care via începe să înverzească.

Lichidul obţinut se păstrează în sticle curate, închise la culoare şi astupate ermetic, în frigider, pentru a preveni alterarea. Seva trebuie folosită în timp de două săptămâni.

Pentru întărirea sistemului imunitar

Se consumă seva în cantităţi mici, de maximum 50 ml pe zi. Se administrează 1-2 linguriţe din oră în oră, pe stomacul gol, în prima jumătate a zilei.

Fă-ți singură propria loţiune tonică pentru un ten revigorat

Afecţiuni oculare

Seva viţei de vie ajută la combaterea blefaritei, conjunctivitei, ulciorului la pleoape, datorită proprietăţilor sale uimitoare antiinflamatoare şi antiseptice.

Cu seva de viţă de vie proaspăt recoltată se ung pleoapele sau se aplică comprese pe ochii închişi, care se lasă să acţioneze timp de 15 minute.

O altă modalitate de tratare a inflamaţiei pleoapelor este să speli în fiecare dimineaţă ochii şi faţa cu acest lichid, timp de 2 săptâmâni.

Ai acnee? Află de la Galina Tomaş ce produse te ajută să scapi de această problemă

Pietre la rinichi

Se iau 8-10 linguriţe de sevă, dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru a stimula diureza, remediul se ia cu o cantitate mică de apă de izvor. Se face o cură de o săptămână.

Colecistită, dischinezie biliară, pietre la fiere

Se iau 3-4 linguriţe de sevă de viţă de vie, cu o jumătate de oră înainte de masă, după care se ia poziţia culcată pe partea dreaptă, timp de 10 minute, 5 zile la rând.

Erupţii acneice

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi astringente, seva viţei de vie ajută la tratarea acneei. Spală pielea feţei cu sevă şi lasă lichidul să se usuce pe ea, timp de două săptămâni.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *