La inceputul lunii lui Mos Craciun, Alexandra Ungureanu lanseaza "Dalba Corinda"
2019-12-03 15:37:49

La inceputul lunii lui Mos Craciun, Alexandra Ungureanu aduce in dar „Dalba Corinda”, o reinterpretare a unui colind traditional romanesc ce imbina elemente dulci si sensibile din folclor cu influente pop ale zilei de astazi.

„Inspiratia folclorica a fost o constanta in directia mea muzicala din ultimii ani, iar repertoriul de colinde este extrem de amplu si savuros si imi doresc ca pentru la anul sa fac un album intreg de prelucrari pentru sarbatori. Perioada aceasta este preferata mea din an si de fiecare data ascult cu placere colindele traditionale romanesti sau pe cele din repertoriul international. Va cant cu drag «Dalba Corinda», o reinterpretare moderna a unui colind arhaic din Maramures, inspirat din varianta Luizei Maria Mih, o solista din zona pe care o apreciez foarte mult”, declara Alexandra Ungureanu.

In aprilie 2018, Alexandra a colaborat cu Marius Moga pentru „Bate, bate”, single ce exploreaza un sound future-pop cu subtile influente etno si recompune o imagine a esteticii autentic romanesti. Urmeaza „Vantule”, o piesa inspirata din experientele si trairile personale ale artistei, iar in decembrie colaboreaza cu actorul Marius Manole si lanseaza „Iarna mea”. In luna mai a anului 2019, lanseaza impreuna cu Skizzo Skillz „Mamuca”, piesa compusa de catre cei doi artisti impreuna cu Sebastian Lazar, Teodora Pacurar si Vlad Mazarel. Inspirata din experientele si trairile personale ale artistei, „Mamuca” este insotita de clip emotionant, in care artista apare pentru prima oara alaturi de mama sa.

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *