Ioana Uricaru, mesaj video la avanpremiera filmului Lemonade: „Aștept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul din România” Biletele la premiera filmului „Lemonade” sunt sold out
2018-10-19 20:35:43

Premiera filmului Lemonade, de Ioana Uricaru, care va avea loc pe 24 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului Român, în prezența regizoarei și a echipei, este sold out. Interesul cinefililor români pentru acest film se datorează atât subiectului – Lemonade este „un thriller captivant” despre visul american văzut prin ochii unei românce – cât și succesului la festivalurile internaționale la care a participat până acum – filmul fiind premiat la 3 din ultimele 4 festivaluri la care a participat.

Avanpremiera de miercuri seară, de la Cinema Elvire Popesco, a avut loc si ea cu sala plină. Pornind de la subiectul filmului, în cadrul avanpremierei a avut loc o discuție despre „American dream”, la care au participat trei români care au reușit să aibă succes peste Ocean. Alex Rotaru, Runa Petringenaru și Alexandra Proca au povestit cum e să lucreze cu staruri precum Kevin Spacey, Marilyn Manson, Hugh Hefner sau James Cameron.

Alex Rotaru locuiește în Beverly Hills și a fost primul român acceptat cu bursă de merit integrală de către prestigioasa universitate Massachusetts Institute of Technology (top 3 în lume), unde a fost şef de promoție. Și-a continuat studiile de masterat la University of Southern California, School of Cinematic Arts in Los Angeles, în regie, scenaristică, producție, montaj, imagine, sunet și actorie. A studiat cinematografia la USC SCA – celebra școală a lui Steven Spielberg.

În Statele Unite, Runa Petringenaru a a făcut filme, scenografie și heraldică. O vreme a lucrat în producție cu regizorul James Cameron, iar de curând s-a întors în România, unde a pus bazele unei tabere medievale.

Alexandra Proca, o fostă jurnalistă la PRO TV Magazine și Madame Figaro Magazine, a plecat în 2001 în Statele Unite, a lucrat în domeniul relațiilor publice, iar în prezent este copy editor și content reviewer la o campanie din orașul Cupertino, California.

Discuția cu cei trei a fost prefațată de un mesaj video emoționant transmis de regizorul Ioana Uricaru: „Acest film, la care am lucrat 9 ani, a fost făcut și cu gândul la românii care, asemenea protagonistei, au decis să-și asume riscul transplantării într-o altă țară și într-o altă cultură. Aștept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul din România, cea mai importantă dintre toate. Sper să ne întâlnim în număr cât mai mare ca să putem sta de vorbă despre cinema, despre România, despre America și despre reacțiile voastre la acest film cu dublă identitate, care vorbește despre experiența tot mai răspândită a imigrației”.

Primul film românesc turnat în America de Nord spune povestea Marei – care, ajunsa in America, se vede nevoia sa confrunte proiectiile ei despre visul american cu realitatea de pe teren.

După ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și a primit numeroase premii la festivaluri de prestigiu, Lemonade a atras mulți distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în Franța, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie sau Israel.

Premiera în România a filmului Lemonade va avea loc pe 24 octombrie, în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest și va intra în cinematografele din țară începând cu 26 octombrie. Pe lângă de proiecțiile din Capitală, filmul va rula la Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Călărași, Buzău, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Sibiu, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad.

Vă aștept cu impresii!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *