„Întregalde” și comedia care a deschis TIFF, la Cinema sub clar de lună

Proiecțiile „Cinema sub clar de lună“ continuă în săptămâna 6-12 septembrie, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8), cu trei filme care au adunat numeroase premii și un public fidel.

Marți, pe 7 septembrie, va rula filmul care a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun film internațional, Încă un rând/ Another Round; pe 10 septembrie, spectatorii se vor delecta cu o comedie spaniolă care a deschis TIFF 2021, Dineu cu vecinii de sus, iarpe 12 septembrievorputeavizionanouaproducțiesemnată de RaduMunteanșiproiectatăanulacesta la Cannes, Întregalde.

Proiecțiile vor continua în fiecare săptămână, până pe 17 octombrie.Programul poate fi consultat pe transilvaniafilm.ro șifacebook.com/TransilvaniaFilm/ .

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

Program

Marți, 7 septembrie, 20:30

Încăunrând (Another Round), r. Thomas Vinterberg | Danemarca, Suedia, Olanda, 115’.

Cu: Mads Mikkelsen

O teorie spune că o anumită concentraţie de alcool în sânge ne-ar deschide mintea către lumea înconjurătoare, distrăgându-ne atenţia de la probleme şi stimulându-ne creativitatea. Entuziasmaţi de teorie, patru profi de liceu se dedică unui experiment ce scapă curând de sub control…

Zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

Vineri, 10 septembrie, 20:30

Dineu cu vecinii de sus (Sentimental), r. Cesc Gay | Spania, 82’

Cu: Javier Cámara, Belén Cuesta

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul de deschidere TIFF 2021; 5 nominalizări la Premiile Goya

Duminică, 12 septembrie, 20:30

Întregalde, r. Radu Muntean | România, 104′

Cu: Maria Popistaşu, Luca Sabin, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan

Maria, Dan şi Ilinca participă, ca în fiecare sfârşit de an, la excursia lor umanitară, ducând cu un vehicul de teren ajutoare în satul Întregalde. Un bătrân le iese în cale şi îi roagă să-l ducă la un gater din apropiere, dar maşina se înţepeneşte într-un şanţ… Premiera mondială de la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii! 

Comentarii