Global Records, casa de discuri a INNEI, un an cu rezultate impresionante
2016-01-11 13:34:26

2015 a fost un an bun pentru Global Records, casa de discuri a INNEI si a managerului Stefan Lucian.

In doar un an de la lansare, Global Records are in portofoliu artisti de top care s-au impus in industria muzicala romaneasca, dar si internationala in cazul unora: INNA, Alexandra Stan, Antonia, Lariss, Nicoleta Nuca, Carla’s Dreams, Mira, Lori, Havana, Vanotek, Yanka, Ivana, Lucia.

Global Records este cel mai mare label independent din Romania, fara sustinere din partea unei case de discuri majore.

In acest an, a lansat piese in colaborare cu artisti de top precum Delia, 3 Sud Est, Naguale, Andra, Alina Eremia, ADDA.

In cazul INNEI, 2015 a insemnat lansarea a trei single-uri “Diggy Down”, “BOP BOP” si cel mai recent “Yalla”. Primele doua au cucerit radiourile din Romania, clasandu-se pe locul 1, iar Yalla are 15 milioane de vizualizari pe YouTube si promite sa devina un hit. In acest an, INNA a avut concerte in intreaga Europa, turneu in Japonia, dar si Mexic si Chile, o colaborare cu Alexandra Stan si Daddy Yankee, premii pentru piesele lansate: MTV – Best Romanian Act, Media Music Awards – Best Dance. Tot in 2015, a aparut si albumul ‘INNA’, al patrulea album din cariera artistei. Pentru 2016, INNA pregateste un nou album, turneu in Japonia si Mexic, America Latina.

Nicoleta Nuca este revelatia acestui an. Semifinalista de la X Factor editia trecuta, a devenit in scurta vreme o voce remarcabila si apreciata in industria muzicala romaneasca, reusind sa lanseze single-urile “Nu sunt”, “Linistea”, dar si o colaborare cu Cabron pentru “Adevar sau minciuna”, precum si o varianta speciala a piesei “Nu sunt” alaturi de INNA si Antonia. In 2016, Nicoleta Nuca va lansa primul EP.

Industria muzicala romaneasca a fost cucerita de o prezenta fresh, sexy, o artista tanara pe nume Lariss. Ea a lansat single-ul “Dale Papi” care are aproape 37 de milioane de vizualizari, piesa ce i-a adus un contract semnat cu Universal Latin America. Lariss a lansat si single-ul “Epana”, iar in 2016 pregateste lansarea unui nou single.

Se poate spune ca 2015 este anul celor de la Carla’s Dreams. Cel mai vizionat video de pe YouTube in Romania este “Cum ne noi”, (aproape 35 de milioane de vizualizari) colaborarea artistilor moldoveni cu Delia, piesa care a fost locul 1 incontestabil pe radio si TV in Romania. In plus, tot ei au compus piesa “Da, mama”, interpretata de Delia care are 30 de milioane de vizualizari. In plus, cel mai recent single al lor “Te rog” a fost viral pe Internet, imediat ce s-a lansat si este in prezent difuzat constant pe radio si TV, cu aproape 15 milioane de vizualizari. Nonconformistii artisti sustin concerte sold out atat in Romania, cat si in Republica Moldova si pregatesc lansarea celui de-al doilea album in 2016 si single-ul “Sub pielea mea”.

Alexandra Stan a marcat in 2015 prima colaborare cu Daddy Yankee, artist castigator de Latin Grammy, cu un succes incredibil pe piata internationala si INNA pentru piesa “We Wanna”, primita cu entuziasm in Italia, Turcia. A sustinut concerte in Europa, urmeaza in 2016 un nou turneu in Japonia, o colectie de haine cu Bershka si lansarea unor piese noi.

Dupa nasterea baietulului ei Dominic, Antonia a revenit pe scena alaturi de Alex Velea la concertul de la Sala Palatului “Defectul tau sunt eu”, a continuat seria show-urilor in tot acest an. In plan muzical, a lansat single-ul “Dream About My Face”, un videoclip cu o imagine sexy, sporty, fresh. Antonia devine artist exclusiv Global Records. In 2016, Antonia pregateste piese noi atat in limba romana, cat si in engleza.

In 2015, Global Records a lansat piese de succes precum “Fete din Balcani” cu Corina, Mira si Skizzo Skillz (27 de milioane de vizualizari), Havana – Vita Bella (23 de milioane de vizualizari), piesa licentiata in Franta, Belgia, Luxemburg, Olanda, tarile scandinave, Rusia, Grecia, Bulgaria, Vanotek “My Heart is Gone” si recent lansata “Mama, I’m Coming Home” alaturi de The Code si Georgian, dar si Yanka si Ivana, cunoscute publicului in urma participarii la Vocea Romaniei cu piesele “Jungle” si “Tomorrow”. Una dintre piesele verii 2015 a fost “Falava”, colaborarea dintre Naguale si Andra. Doua piese lansate la Global Records sunt ADDA cu “Lupii” care are aproape 10 milioane de vizualizari in 2 luni si Alina Eremia “Played You”.

Foarte multe dintre aceste piese, de exemplu: “Yalla”, “Dream About My Face”, “Te rog”, “Cum ne noi”, “Played You” si multe dintre piesele de pe albumul INNEI au fost compuse sau produse de Marco & Seba (Marcel Botezan si Sebastian Barac, producatori si compozitori alaturi de care INNA si-a inceput colaborarea – ‘Hot’, “Love”, Déjà vu”).

2015 a insemnat si dezvoltarea business-ului Global Records cu divizia de booking Global Booking. Global Booking se ocupa de booking-ul tuturor artistilor Global Records pentru concerte si evenimente private, dar si pe Delia (booking exclusiv).

Voi sunteti multumiti de activitatea lor? Va astept cu pareri!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *