Găsește curajul de a pleca, dacă ești într-o relație toxică. Alege să fii fericită
2018-07-23 08:35:30

Paulo Coelho scria: dacă ai suficient curaj pentru a spune „adio”, viața o să-ți dea ca recompensă un nou „salut”.

Din nefericire, aceste cuvinte nu erau în capul meu atunci când îmi analizam propria viață și simțeam în interiorul meu o pustietate enormă. M-a durut atât de mult timp, încât credeam că n-o să mai văd niciodată lumină la capătul acestui tunel nesfârșit.

Mă țineam cu o ambiție maniacală de persoana, care mă făcea nefericită și care era foarte toxică.

Credeam că o să reușesc să-l schimb, că iubirea noastră va învinge toate necazurile și neînțelegerile. Îmi părea că „furtuna” va mai ține încă puțin și după asta va răsări soarele.

Dar de fapt, pur și simplu îmi era frică să plec. Mă temeam că n-o să mai pot găsi pe cineva ca el. M-am amăgit singură că relația noastră este o dragoste adevărată.

Dar, de fapt, totul era o minciună. Iubirea noastră era toxică și în adâncul sufletului înțelegeam că trebuie să fug de acest bărbat cât mai repede posibil.

Desigur, știam că dacă voi pleca, îmi va fi greu. Am investit atât de multă dragoste, căldură, timp și energie întrucât nu-mi imaginam că ne vom despărți cândva.

Dar eu nu am meritat această relație. A fost nedrept în raport cu mine! Eu mă simțeam nefericită și pustie, mă simțeam prost fizic și spiritual. De aceea într-o zi am decis să pun capăt acestei agonii.

Eu am decis să-mi privesc frica în față, frica ce m-a paralizat până acum să fac o schimbare. Eu am acceptat viața în care nu va fi el. Acum sunt singură și pot spune cu toată încrederea că niciodată n-am fost mai calmă și mai împăcată cu sine. Am devenit fericită și independentă.

Dacă și tu simți la fel cum și eu anterior, că nimic nu te ține – pleacă. E mult mai dureros să rămâi într-o relație care nu te satisface emoțional, decât să pleci.

Găsește în tine curajul de a face asta. Cu siguranță îl ai, doar trebuie să decizi. Pleacă și nu te mai întoarce. Ascultă-ți intuiția, ea nu te amăgește niciodată.

Îndrăznește să începi totul de la zero. Pune-ți un scop și devino fericită!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *