Gani - MaRAPton sau iubirea pentru hip-hop in 5 abordari diferite
2017-06-13 20:09:00

Ce faci atunci cand iubesti atat de mult hip-hop-ul incat devine parte integranta din tine si l-ai putea elogia la nesfarsit? Gani, de exemplu, a trecut prin toate starile pe care le traieste prin hip-hop, rezultatul fiind un maraton liric de 108 versuri transpuse in 4 minute si jumatate de cantat aproape fara oprire intr-o sesiune live de studio.
 
Piesa consta, de fapt, in 5 bucati abordate diferit din toate punctele de vedere (inclusiv ca instrumental, subgen muzical, perspectiva, flow si atitudine), avand ca punct comun relatia artistei cu rap-ul. Astfel, pe un soundtrack boom bap, grime, trap, future bass si chiar rapcore, ascultatorul face cunostinta cu toate fatetele personalitatii unui MC – pornind de la story telling-ul care aminteste primul contact cu cultura hip-hop, se subliniaza pasiunea care invinge orice probleme si confera puterea de a face nenumarate sacrificii pentru indeplinirea visului. Se ajunge apoi la ego-ul si concurenta specifice domeniului, contracarate imediat de dorinta de defulare si de a folosi in scop pozitiv ocazia de a transmite mesaje, ca in final acestea sa se echilibreze printr-o atitudine hotarata.
 
Filmarile au avut loc la PHH Studio, avandu-l ca inginer de sunet pe Calin Grajdan. De partea video este raspunzator Vlad Mares, montajul fiind realizat si cu implicarea lui Gani.
 
MaRAPton vine la aproximativ doua luni de la lansarea videoclipului Oglinzi, primul single de pe a.m., urmatorul album solo al artistei. Cu toate acestea, aflam ca prezenta bucata 5 in 1 nu va fi inclusa pe album, ci pe un viitor mixtape ce va preceda albumul:
 
„Am inceput sa lucrez la albumul a.m. in urma cu cateva luni. Acest album e foarte special pentru mine, prin caracterul profund personal si introspectiv. Inca lucrez la el, dar am totul foarte clar in cap – conceptul, sound-ul, titlul si subiectul pieselor, inclusiv ordinea lor in tracklist, deloc intamplatoare. Nu vreau sa mai schimb nimic la el, ci doar sa-mi fac filmul. Dar, cum in paralel tot apar idei noi, la care nu vreau sa renunt sau sa le aman, solutia a fost sa incep lucrul la un material distinct, unde sa-si poata gasi locul. Asa s-a nascut viitorul mixtape Note de SubSol, care reprezinta esenta sound-ului pe care il iubesc si terapia mea prin lirica.” – Gani
 
Pe langa cele doua materiale solo aflate in lucru, Gani activeaza si ca membra a trupei MUZE – prima brigada rap feminina din Romania – alaturi de EnerGIA, Liry, MGee si Undercover, formula in care, de asemenea, pregateste un album.
 
Gani poate fi gasita pe principalele platforme social media, precum Facebook, Instagram, Youtube si Bandcamp, de unde doritorii pot downloada si achizitiona in format digital cel mai recent material audio.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag sa urmarim impreuna videoclipul piesei “MaRAPton”, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *