Cum arata Annes cand era mica! Artista si-a amintit cum petrecea de Craciun!
2015-12-23 17:45:23

E sensibila si placuta! Anul acesta Annes va petrece primul Craciun fara tatal ei pe care l-a pierdut la inceputul anului. O sa-i fie greu, pentru ca o napadesc emotiile pregatirilor de sarbatori, insa amintirile pe care le are cu el sunt cele mai frumoase talismane.

“Cand eram mica asteptam nerabdatoare sarbatorile de iarna. De la venirea lui Mos Niculae pana la Revelion era o bucurie continua, pregatire, emotie, asteptari…
Impodobirea bradului impreuna cu fratii si parintii mei era o incantare, distractie si veselie. Craciunul este unic atunci cand esti copil, daca ai noroc sa cresti intr-o familie iubitoare, mare, cu frati si surori, cu rude dragi. Prin ochii de copil totul este mai frumos, bucuria este intensa, totul este o poveste, un basm. Ne bucuram de iarna inca din noiembrie cand incepea sa ninga, eram nedezlipita de saniuta mai aveam putin si dormeam pe ea. Ma jucam afara cu prietenii pana ne inghetau nasurile. Tin minte ca, impreuna cu sora mea mai mica, in asteptarea lui Mos Craciun incercam sa dormim in schimburi ca sa-l “prindem” pe Mosu’ cand urma sa ne aseze cadourile sub brad.
Ca orice copil imi doream tot felul de cadouri, papusi, creioane colorate, carti, patine, schiuri, chitara, mandolina pentru care luam atunci lectii, dulciuri cat mai multe, etc. Ne-am dat seama apoi, eu si sora mea, ca Mosu’ e prea inalt, cam slabut si fara fara burtica si seamana cu tata. Tata care se costuma in Mos Craciun, cum putea el mai bine, ani la rand pentru noi pana l-am desconspirat.
Anul acesta va fi primul Craciun fara tata… Ma cuprinde un dor imens! Il purtam insa cu noi in suflet, noroc ca ne-au ramas amintirile frumoase…”, povesteste Annes.

Annes - copil

De sarbatori, Annes are si un desert preferat, “Steluta de Craciun”, a carui reteta ne-o prezinta mai jos:

“Una din retetele mele preferate pentru aceasta perioada a anului este tortul “Steluta de Craciun”. Este chiar simplu de facut are aroma intensa de portocale si este dulcele perfect pentru sarbatorile de iarna.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 4 oua
– 120 g zahar
– 1 plic de zahar vanilat
– 2 lingurite coaja de portocala
– 120 g faina
– 60 g unt
– 100 g gem de portocale
– 1 lingura lichior de portocale
– 300 g glazura de ciocolata
– fulgi de ciocolata alba si cu cacao pentru ornat,
– 200 g zahar fin

Mod de preparare:

Se unge tava cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit.

Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuie facuta glazura si ornarea stealutei cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul). Frumoasa este o steluta “ninsa”, cu ornamente de Craciun: lumanari din portocale!”, spune cantareata.

Voi ce prajituri pregatiti de Craciun? Cea mai frumoasa amintire a voastra de Craciun care este?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *