Cozonacul lui Scarlatescu este ideal pentru Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi!
2017-04-04 16:04:07

Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul traditional romanesc – Cozonacul- pregatit dupa reteta lui Chef Scarlatescu. Dupa cum probabil stiti, juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, gateste ireprosabil, fiind unul dintre cei mai apreciati Chefi din Romania. Acesta a impresionat intotdeauna prin standardele ridicate in ceea ce priveste preparatele ce ii poarta semnatura. Cei care au avut ocazia sa le deguste si au fost incantati de ele, vor fi surprinsi si de gustul inegalabil al acestui desert de sarbatoare.

Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori. Comanda si tu acum: http://dulcesicevainplus.ro/cozonacul-lui-scarlatescu/

Un cozonac traditional iese in evidenta datorita gustului sau bogat in nuca si cacao. Framantat si modelat individual, cozonacul pregatit de Chef Scarlatescu pastreaza reteta originala si gustul autentic romanesc.

A face un cozonac delicios este o reala provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea fainii, de timpul dedicat framantarii, de cat de bun este cuptorul (sa nu arda, sa coaca bine pe toate partile, sa aiba intensitatea flacarii potrivita) si de multe alte secrete.

Respecta intocmai reteta aleasa si tine cont de urmatoarele trucuri propuse de Chef Catalin Scarlatescu! Te vor ajuta sa ai cozonaci gustosi si pufosi!

– Ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore inainte pentru a le permite sa ajunga la temperatura camerei.

– Dospitul se face la o temperatura de 35 de grade si umiditate 80.

– Pentru copt, cuptorul trebuie incalzit la 160 de grade iar spre sfarsit temperatura trebuie coborata la 140 grade, pentru a ii perimte cozonacului sa se coaca bine.

– Bucataria trebuie sa fie calduroasa si, dupa ce faceti aluatul, e bine sa nu deschideti usa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie sa fie caldute – nu foarte fierbinti, nu foarte reci.

– Vasul in care framantati aluatul trebuie sa fie caldut. Pentru asta, il puteti clati cu apa fierbinte si apoi sterge foarte bine.

– Cozonacul va avea o culoare frumoasa daca mixati ouale cu putina sare.

Stiati aceste secrete? Voi cum faceti un cozonac delicios?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *