Alfredo Seafood – topul celor mai consumati pesti in Romania, in 2016

Alfredo Seafood – brand dezvoltat de catre Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania – are placerea de a va pune la dispozitie cele mai recente informatii despre tendintele de consum de pe piata de peste din Romania, in 2016.

Somonul si macroul raman, in continuare, campionii absoluti in preferintele romanilor. Vanzarile de somon si macrou au crescut cu 5% in 2016 fata de anul precedent, iar clasamentul soiurilor de peste preferate de romani, din punct de vedere al valorii vanzarilor, este completat de merluciu si cod alb. In 2016, somonul si macroul au fost lideri pe piata de peste din punct de vedere valoric: somonul, cu vanzari ce au totalizat aproximativ 210 milioane de lei si macroul, pe care romanii au cheltuit circa 157 de milioane de lei. Din punctul de vedere al volumelor, campion este macroul cu 31.500 de tone cumparate, conform datelor Romfood Trading.

Postul Pastelui si postul Craciunului sunt perioadele cu cele mai mari vanzari de peste de-a lungul intregului an. Potrivit estimarilor Romfood Trading, consumul de peste a inregistrat o crestere de 30%, atat in perioada martie – aprilie, cat si în noiembrie – decembrie 2016, adica in timpul postului.

Voua ce fel de peste va place mai mult? Va astept cu impresii. Enjoy!

Comentarii