6 exerciții fizice pentru un abdomen plat și sculptat
2019-01-17 09:21:38

Dacă visezi la un abdomen sculptat și tonifiat, trebuie să știi că dieta nu va face minuni de una singură. Exercițiile fizice te vor ajuta să obții rezultate uimitoare și nu trebuie neapărat să ai un instructor personal pentru a face sport în mod regulat, însă e adevărat că un instructor te va ajuta să obții rezultatele dorite rapid.

Dacă ești însă pe cont propriu în lupta cu kilogramele în plus, vezi câteva recomandări de exerciții care te vor ajuta să obții abdomenul mult visat.

Flotări

Flotările fac parte din categoria de exerciții cunoscute de către toată lumea. Ceea ce nu știai poate este că flotările nu îți asigura numai brațe puternice, ci îți sculptează și abdomenul. Pentru a te bucură de beneficiile flotărilor, trebuie să le execuți în mod corect.

Pune-ți mâinile pe saltea, întinde-ți picioarele și stai în această postura preț de 1-2 minute, fără să te mișți. Lasă-te apoi în jos și execută 4 flotări, apoi rămâi iar sus, în poziție nemișcată. Repetă acest exercițiu de 3 ori.

Abdomene cu picioarele ridicate

Abdomenele clasice sunt bune, însă abdomenele cu picioarele ridicate sunt excelente. Acestea îți solicită mai multe grupe de mușchi, însă rezultatul este pe măsură efortului. Pune-ți mâinile la ceafă, ridică-ți picioarele îndoind genunchii, apoi fă 3 serii de câte 10 abdomene cu pauză de câteva minute între ele.

Fandări cu răsucire

Poate ai senzația că fandarile îți lucrează numai mușchii picioarelor, însă te înșeli. Fandarile solicită și grupele de mușchi abdominale, mai ales dacă alegi varianta cu răsucire.

Pornește din poziția cu picioarele apropiate. Du piciorul stâng în spate, îndoaie piciorul drept și lasă toate greutatea pe el. Apoi, întoarce-ți trunchiul către stânga, întinzându-ți mâinile de-a lungul piciorului drept. Repetă de 15 ori acest exercițiu, apoi fă-l și pe piciorul celălalt.

Flotări pe o parte

Acest exercițiu este inspirat din practică yoga. Flotările pe o parte tonifică abdomenul, brațele, dar și picioarele.

Stai pe o parte, cu corpul perfect drept. Ridică-te apoi sprijinindu-te în mâna pe care stai. Menține postura preț de 60 de secunde, apoi revino la sol. Întoarce-te pe partea cealaltă și ridică-te sprijinindu-te în cealaltă mâna de această dată. Repetă operațiunea de câte 3 ori pe fiecare parte.

Genuflexiuni cu greutăți

Genuflexiunile cu greutăți te vor ajută și ele să îți modelezi abdomenul.

Ține-ți picioarele la o distanță de 2-3 centrimetri și ia câte o greutate în fiecare mâna. Lasă-te ușor în jos, până când atingi partea din spate a picioarelor cu posteriorul. Menține-ți spatele perfect drept și ține mâinile întinse. Repetă de 12 ori, fără să te grăbeșți.

Sărit cu coarda

Săritul corzii nu numai că îți tonifică musculatira abdominală, însă te va face să te simți bine, amintindu-ți de copilărie.

Pentru rezultate rapid vizibile, fii foarte atentă la respirație atunci când sări coarda, nu face mișcări haotice. Încearcă să expiri fix în momentul în care sări, incordandu-ți puternic abdomenul.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *