Vedete cu blana la vedere
2014-09-19 16:51:09

Cu toate ca in ultimii ani exista o aversiune a majoritatii pentru a purta blana, piele naturala sau chiar a manca produse animale, vedetele din A List par a ignora aceasta conduita etica si se afiseaza cu blana la vedere.

Mai mult, exista numeroase organizatii – precum PETA – active in actiunile publice de amendare a persoanelor influente ce poarta blana. Este faimos episodul in care Annei Wintour, redactorul sef al revistei VOGUE US, i se arunca in fata si pe haina un lichid rosu ce simbolizeaza sangele animalelor care au murit pentru ca haina sa sa fie realizata.

Insa, dincolo de moralitatea subiectului – e corect sau nu e corect sa porti o haina din blana naturala – celebritatile se mandresc cu achizitiile lor si se afiseaza purtand haine – mai lungi sau mai scurte – realizate din blana pretioasa a diferitelor animale. Caci, intotdeauna, din cauza pretului mare a unui astfel de produs, blana naturala a fost un simbol al statutului social.

Mai mult, tendintele de pe catwalk in sezonul toamna-iarna, indiferent de an, ne aduc blana sub diferite forme: haine, veste, gulere, caciuli, insertii de blana pe rochii, jachete. Astfel, se perpetueaza opinia conform careia “este ok sa porti blana naturala, caci acesta este ciclul naturii”.

Intr-un final, la fel ca decizia de a fi carnivor, lacto-vegetarian sau chiar vegetarian, hotararea de a purta blana este subiectiva si tine de convingeri proprii. Insa, tineti cont ca puteti oricand opta pentru o haina, vesta, caciula din blana ecologica, care arata la fel de bine precum blana naturala si este si considerabil mai accesibila ca pret.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *