Vanatoare de oua si pui Hatchimals de Paste, pentru Raluca Zenga!
2017-04-13 17:01:52

Mamica ZEN ne spune cum decoreaza masa de sarbatori si ce prefera sa poarte de Paste!

Chiar daca traieste de ani buni in Dubai, Raluca Zenga, autoarea “Manualului Mamicii ZEN” si frumoasa sotie a lui Walter Zenga, respecta traditia din tara, vopseste oua, face pasca si cozonaci si pregateste haine noi, atat pentru ea cat si pentru intreaga familie. Si cum vanatoarea de oua este o mare distractie pentru copiii sai, si anul acesta Raluca se pregateste asa cum se cuvine! In plus, vedeta dezvaluie si cateva tipsuri pentru aranjarea mesei de Paste, dar si cu privire la vestimentatia aleasa in ziua de Inviere.

“Copil fiind, imi aduc aminte de bucuria de a intampina Pastele, pentru placerea de a merge la biserica cu bunica pentru a sfinti ouale rosii pe care o ajutasem la vopsit si decorat, pentru framantatul (si bineinteles savuratul!) cozonacilor, si bineinteles pentru hainutele noi pe care stiam ca le voi primi in zorii zilei de duminica.

Am pastrat traditia si fata de copiii mei, pregatindu-le straie noi si cate-un cosulet de Paste, in care le pun un iepuras sau un ou de ciocolata, creioane sau creta, o jucarie (anul acesta la mare moda sunt puii Hatchimals, care clocesc dintr-un ou colorat cu sunete care de care mai nastrusnice!) si o carte.

Traim de ani buni in Dubai, si din traditia anglo-saxona am imprumutat prezenta Iepurasului de Paste si vanatoarea de oua, Easter Egg Hunt, in care pregatesc zeci de ousoare de plastic umplute cu bomboane si maruntisuri si le ascund in gradina: copiii mei si prietenii lor, dotati cu cosulete si simturi ascutite de detectivi…pornesc o apriga cautare pentru a colectiona cat mai multe!”, spune Raluca.

Cum pregateste Raluca Zenga masa de Paste? Aflam imediat:

“Pastele a insemnat dintotdeauna si veselia primaverii dupa iarna mohorata, un moment de renastere si reinnoire sufleteasca: de aceea masa de duminica imi place sa o astern in culori vesele, cu buchete de flori, cu multe verdeturi si legume proaspete- nu este vorba doar de a ne umple stomacul, ci de bucuria de a fi impreuna cu cei dragi, fara excese alimentare si lancezirea a la Gargantua de dupa! Decorati masa cu cosulete cu oua pictate si cosulete cu fructe, boluri cu salate asortate, si veti fi mai tentate sa mancati sanatos, pastrandu-va energia pentru o zi plina in familie!” , dezvaluie autoarea “Manualului Mamicii ZEN”.

Raluca Zenga prefera sa imbrace traditionala ie in ziua de Paste!

Si pentru ca este o impatimita a modei, am intrebat-o pe Mamica ZEN care ar fi vestimentatia potrivita in ziua de Paste. Se pare ca ia este preferata ei in zi de sarbatoare!

“Idei vestimentare pentru duminica in care sarbatorim Invierea Domnului? Pentru mine ia, la blouse roumaine, este una dintre alegerile preferate, actualizata cu o “cingatoare” impletita si purtata cu o fusta in tendintele primaverii, “coada de sirena”, din denim sau cu imprimeuri florale: va confera un aer proaspat, usor bohemian, perfect pentru atmosfera festiva si suficient de relaxat. O alternativa sunt pantalonii “ankle crop”, taiati deasupra gleznei, care in acest sezon primesc o usoara evazare retro, franjuri sau dantela.

Dar cum nu este masa de Paste fara desert…Preferatele mele sunt cozonacii impletiti si pasca fara faina, aromatizata cu coaja de lamaie si stafide insiropate in rom”, a mai completat Raluca Zenga, care ne-a dezvaluit mai jos si reteta ei de pasca fara aluat!

Reteta:

Pasca cu branza dulce fara aluat (gluten free)

600g branzica de vaci fina
100g zahar – eu folosesc zahar de cocos sau stevia-
5-6 oua
100g stafide, stropite cu rom
100g smantana sau iaurt grecesc
180g unt
Un varf de praf de copt
Coaja de la 1 lamaie
Esenta de vanilie

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma;
Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, branza si untul topit.
Incorporam treptat albusurile, iaurtul, praful de copt, presaram stafidele si turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin unt. O coacem timp de o ora in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Asadar, acestea fiind spuse, va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *