Valeria Stoica lanseaza „Empty Air", o piesa despre bucuria prezentului
2019-10-30 20:31:11

Valeria Stoica, artista de muzica indie-pop, originara din Republica Moldova, care a fascinat lumea artistica prin prezentele ei boeme din clipuri si concerte si a carei muzica este difuzata de radiouri din strainatate lanseaza „Empty Air”, o piesa despre dragostea de viata si bucuria prezentului. „Uneori uitam de ce suntem pe Pamant, uitam sa ne oprim din drum, sa respiram si sa ne bucuram de ceea ce ni se intampla acum, azi. Ne gandim prea mult la ziua de maine, la ce spun cei din jurul nostru si nu ne mai uitam inspre noi, nu mai avem incredere in calea noastra. Trebuie sa ne bucuram de prezent, sa fim fericiti, pentru ca nu avem nevoie de nimic in plus, doar de viata.”, declara Valeria despre mesajul noii ei piese.

Piesa „Empty Air” i-a aparut Valeriei Stoica pe corzile chitarei intr-un moment tensionat cu sine, plin de neincredere, in care artista isi dorea sa compuna ceea ce simte, dar se gandea ca muzica ei nu va avea ecoul potrivit in cei din jur: „Am avut o disputa cu mine referitor la ceea ce simt sa compun si la ce credeam eu ca ar putea spune cei din jur despre asta, insa cand am pus mana pe chitara si am inceput sa compun, brusc am inceput sa zambesc si sa dansez. Mi-am dat seama ca drumul meu este fix asa cum simt.”, povesteste artista.

Filmarile pentru videoclipul piesei „Empty Air”, regizat de Nicu Dragan, au reprezentat una dintre cele mai fericite experiente pentru artista. „Este primul clip in care nu apar doar eu, primul clip in care sunt si alti oameni. A fost o experienta atat de fericita pentru mine, mai ales ca cei alaturi de care am filmat au fost cei care imi asculta muzica. A fost asa o energie frumoasa la filmari..”, marturiseste Valeria Stoica.

„Empty Air” are muzica si versurile compuse de Valeria Stoica.

Valeria Stoica a inceput de la 8 ani sa cante la chitara, cand tatal ei a inscris-o la Scoala de Muzica. Vocea si-a descoperit-o la 16 ani, dupa ce a ascultat artisti indie internationali pe YouTube si a facut primul cover dupa Damien Rice. Valeria Stoica este un om-orchestra, stie sa cante la chitara, pian, bas, trompeta si violoncel si isi compune in totalitate muzica pe care o lanseaza.

Valeria este unul dintre artistii Uninvited Artists, o comunitate de artiști independenți și label care acopera o nisa muzicala de la electro si pop punk pana la jazz si indie rock din Romania. Printre artistii Uninvited se numara Nopame, Groovy Bastards (Trupa Ioanei Visinescu), Are You Anywhere, Bad July (Iuliana Dobre), Deja Who (Ana Bancescu), August Day. Sub deviza” A fi Uninvited înseamnă a fi fără limite”, comunitatea de artiști crede in libertate si in puterea unui grup unit si ca doar împreună pot fi mult mai puternici decât au fost vreodată separat.

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *