Un fost fotbalist dat afara de Claudiu Niculescu s-a reprofilat: "Am avut un gust amar" - Acum face ASTA si se bucura de succes
2015-06-26 16:57:36

11667179_995811210452468_487062744_n

La 24 de ani viata lui Gratian Smedescu a luat o intorsatura neasteptata. Desi fotbalul era pana atunci viata lui, tanarul a ales o meserie cu totul diferita. A renuntat la minge cu dezamagire in suflet pentru … foarfeca si se pare ca alegerea a fost una de succes.

A practicat fotbalul de la zece si si-a dorit sa ajunga un fotbalist de talie internationala. Avea si sanse, spun fostii sai antrenori, insa o intamplare nefericita l-a facut pe Gratian Smedescu sa puna ghetele in cui si sa se indrepte catre o alta meserie, cea de stilist. In urma cu trei ani, tanarul era atacant la Damila Maciuca, insa Claudiu Niculescu l-a pus pe liber, hotarand ca nu mai are nevoie de serviciile sale.

1

„Am avut un gust amar atunci când Claudiu Niculescu a renuntat la mine. Sunt convins ca ma puteam ridica la pretentiile lui, daca mi se dadea sansa sa arat ce pot”, spune dezamagit fostul fotbalist.

Dezamagit, Gratian nu a vrut sa mai auda de fotbal, asa ca s-a indreptat catre o alta meserie. A facut un curs de stilist, a fost angajat de salonul “Dare Beauty Center” din Bucuresti si, intr-un timp record, a ajuns unul dintre cei mai buni hair-stilisti din Romania. Asa se face ca pe mana lui Gratian se lasa cantareti precum Connect-R, baietii de la TWO (Mihai Gruia si Sorin Brotnei), dar si sportivi: rapidistul Daniel Niculae, tenismanii Horia Tecau si Victor Crivoi. “De la minge la foarfeca a fost doar un pas, mai ales ca eram atras de partea asta cu parul si cu ingrijirea lui”, spune Gratian.

11650668_995811183785804_102981570_n

La aproape trei ani de cand a renuntat la fotbal, Gratian simte ca si-a descoperit adevarata vocatie si nu s-ar mai intoarce la fotbal: “Pana la 23 de ani fotbalul era pe primul plan, dar vazand ca sansele mele in fotbalul din Romania nu mai erau asa cum ma astptam, din cauza sistemului si gandirii din Romania, mai ales ca am dat totul pentru el, am decis sa las fotbalul pentru a aspira la im viitor mai bun pentru mine si nu-mi pare rau. Si asa a mai fost decat un pas pana a ajunge sa lucrez in domeniul frumusetii. A trecut 1 an si 7 luni de cand lucrez in domeniu si simt de parca as fii facut toata viata asta, imi place sa ma joc cu parul si nu numai”, povesteste Gratian.

Desi se afla inca la inceput de drum in meseria de stilist, Gratian are planuri mari. Isi doreste ca in urmatorii ani sa stranga suficienti bani incat sa isi deschida propriul salon de infrumusetare, ba chiar doreste sa isi ia o diploma de profesor, pentru a le destainui tinerilor secretele acestei meserii. “In domeniul asta as vrea sa ajung cat mai cunoscut. Desigur mai am multe de invatat si multe cursuri si seminarii de facut. Desigur dupa o anumita varsta as dori sa-mi fac un salon si de ce nu o scoala de domeniu”, mai spune tanarul hair-stilist.

11650790_995811233785799_999345070_n

Gratian are grija lunar de freza lui Connect-R: „Cu Connect’R am ajuns sa lucrez datorita lui Darius (proprietarul salonului) prietenul meu si tot odata persoana care m-a ajutat cu primirea mea in salon si prin intermediul lui am facut cunostinta cu toata lumea. Si in special cu Connect’r, apoi totul a venit de la sine”, spune Gratian, care isi doreste si o cariera in domeniul filmului si a muzicii.

Va las sa mai vedeti cateva imagini cu Gratian Smedescu si artisti de care acesta se ocupa.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *