Un bătrân înțelept ne spune când vine persoana potrivita în viața noastră…
2018-08-10 07:50:18

Odată la ușa unui înțelept a bătut un jurnalist. Jurnalistul era interesat de filosofia orientală și visa să scrie o carte despre înțelepciunea Estului.

Exact această idee l-a adus la înțelept. Bărbatul a cerut să fie elevul bătrânului, însă acesta l-a refuzat. El era gata să facă orice, doar să se apropie de obiectivul dorit, să cunoască adevărul.

– Bine – a spus înțeleptul. Tu vrei să te scufunzi în practica spirituală care te va face mai conștient, care va aprinde lumina în temnița sufletului tău, îți va aduce doar transformări pozitive sau ai nevoie de o învățătură care va fi pe placul tău?

Pentru că există o prăpastie mare între ceea ce ne place, ceea ce ne dorim, ceea ce avem nevoie, ce merităm cu adevărat, ce ne poate aduce beneficii. Nu mă crezi? Dacă nu ar fi așa, oamenii de succes ar fi mult mai mulți decât cei învinși.

Noi consumăm acele alimente care ne plac, chiar dacă dăunează ficatului. Seara, bem bere și ne uităm la tv, în loc să facem ceva benefic pentru sănătate.

Să facem sport, yoga. Proceduri de wellnes. Să citim o carte pe care prietenii ne-au recomandat-o de mult timp. Cartea care ne va da răspunsuri la întrebările care ne frământă demult.

O femeie singură își caută un bărbat pentru o relație serioasă. Ea deja l-a înzestrat pe viitorul ales cu cel mai bun set de calități. Încearcă să fii pe placul ei.

Visezi să ai un câine. Un labrador sau un german. Altceva nu accepți. Și mergi pe stradă ignorând complet acest mic miracol de rasă necunoscută, care în acest moment te privește cu ochii plini de dragoste. Dragostea și loialitatea îți bate la ușă și pe lângă asta gratis.

Ia acest miracol în brațe. Miracolul nu vrea decât puțină căldură din partea ta. Și zâmbetul tău. Ai nevoie de rasă sau de o bucurie?

Respingem oamenii care nu vor să sprijine stupiditățile și iluziile noastre. Nu ne plac.

Nu corespund așteptărilor noastre. Ce te face să crezi că tu știi ce ai nevoie în viața asta? Ești pe drumul cel bun de mai mulți ani. Și unde este lumina de la capătul tunelului?

Toți oamenii nefericiți cred că ceva nu este în regulă cu această lume. Între timp, în jurul nostru există atât de multă frumusețe. Într-o picătură de rouă este mai multă frumusețe, decât în toate simpatiile tale.

El va veni în viața ta în mod neașteptat … Omul tău. Fără să bată la ușă, va urca pe fereastră. Când nu aștepți. El nu va face ceea ce vrei tu.

El va face totul așa cum trebuie. Cum trebuia să fie cu mult timp în urmă. Vei simți cu el gustul vieții. Vei vedea noi culori și semnificații.

Vei auzi cântecele păsărilor sub fereastră. Înainte credeai că păsările cântă doar în pădure. Vei respira cu el viața din plin. Și vă veți bloca de fericire la apusul soarelui.

La apusul soarelui, nu a vieții. Pentru că vei începe să trăiești numai atunci când îți vei da seama că viața e rea doar dintr-un singur motiv. E prea scurtă.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *