Trupa America a lansat o colectie speciala: THE WARNER BROS. YEARS 1971-1977
2015-07-22 16:11:52

music-picture (7)

Sound-ul specific al celor de la America a reusit mereu sa atraga atentia si sa devina in timp inconfudabil datorita armoniei excelente asigurate de Gerry Beckley, Dewey Bunnel si Dan Peek, dovezi in acest sens fiind hituri ca “Tin Man”, “Sister Golden Hair” sau “Horse With No Name”. Formatia a lansat alaturi de Warner Bros. Records numeroase piese memorabile de-a lungul unei calatorii incepute in 1971 si care s-a intins pe durata a sase ani.

Rhino a strans toate albumele de studio, precum si pe cel live laolalta si a oferit fanilor America o colectie unica de 8 albume de referinta: AMERICA: The Warner Bros. years 1971-1977 care a fost lansata pe 17 iulie.

Pentru a garanta o calitate ireprosabila a sunetului, piesele au fost remasterizate in 2014. Setul de CD-uri este disponibil intr-o cutie speciala acoperita de o carcasa lucioasa, iar fiecare CD contine replica exacta a graficii si a inserturilor originale.

America: The Warner Bros Years 1971-1977 include: America (1971), Homecoming (1972), Hat Trick (1973), Holiday (1974), Hearts (1975), Hideaway (1976), Harbor (1977) si America Live (1977).

America a dat lovitura in 1972 cu albumul eponim care a spulberat topurile vremii, inregistrand o cifra de peste 1 milion de copii vandute. Mai mult decat atat, discul a inclus si unul dintre extrasele pe single, hitul “Horse With No Name” care a condus la cresterea semnificativa a popularitatii trupei. Urmatorul album a fost “Homecoming” premiat cu discul de platina si nici acesta nu s-a lasat mai prejos in materie de hituri oferindu-ne piesa “Ventura Highway”. Cel de-al treilea material, “Hat Trick” a inclus si un cover dupa “Muskrat Love” care a devenit mai tarziu un hit definitoriu pentru Captain & Tennille.

In 1974, trio-ul a lansat “Holiday” care s-a remarcat in special prin piesele “Tin Man” si “Lonely People”. Albumul distins cu discul de aur avea sa fie primul dintr-o lunga serie inregistrat cu producatorul celor de la The Beatles, George Martin. A urmat “Hearts” cu cele doua single-uri memorabile “Daisy Jane” si “Sister Golden Hair”.

America a continuat sa aiba succes si cu “Today’s the Day”, un hit ajuns pe primul loc in topul difuzarilor, extras de pe albumul “Hideaway”. In 1977, formatia a oferit fanilor un alt album de studio, “Harbor”, dupa care a dat publicitatii primul material live, “America Live” care a cuprins o mare parte a celor mai iubite piese lansate pana atunci.

Va las sa ascultati mai jos megahitul “A Horse With No Name”! Listen!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *