Top 10 surse de proteine pentru pacientii cu Hepatita C
2018-12-31 13:54:35

O dieta sanatoasa trebuie sa ramana mereu o prioritate pentru persoanele cu hepatita C. Pe langa faptul ca acestea trebuie sa consume multe fructe si legume proaspete si sa scada consumul de grasimi saturate, alimente procesate, produse chimice si zahar, majoritatea persoanelor cu hepatita C trebuie sa manance o multime de proteine.

Pentru ca hepatita C cronica lanseaza un atac continuu asupra celulelor hepatice, consumul de proteine este esential pentru regenerarea celulelor deteriorate ale ficatului.

Ce alimente asigura necesarul de proteine
1. Carnea macra de vita

Doar o singura felie contine aproximativ 31 de grame de proteine – aproape jumatate din necesarul zilnic pentru o persoana cu hepatită C, care nu are ciroza.

2. Carnea de porc

Reprezinta o alta sursa bogata de proteine insa nu este recomandata pentru orice pacient cu hepatita C. O portie normala de carne de porc contine aproximativ 40 de grame de proteine.

3. Ouale

Un ou mediu are in jur de 6 grame de proteine si contine toti cei 20 de aminoacizi intr-o forma extrem de digerabila.

4. Pestele

Pe langa continutul ridicat de acizi grasi Omega-3, exista multe tipuri de peste bogat si in proteine. De exemplu, un file normal de somon, halibut negru sau biban contine aproximativ 22 de grame de proteine.

5. Fasolea si boabele de soia

Desi reprezinta surse bogate de proteine, fasolea si boabele de soia sunt trecute cu vederea frecvent. O cana de boabe de soia fierte contine 29 de grame de proteine, o cana de fasole fiarta contine 17 grame de proteine si o cana de fasole neagra fiarta contine 15 grame de proteine.

6. Produsele lactate

O ceasca de lapte degresat sau de lapte de soia contine 8 grame de proteine, in timp ce continutul de proteine dintr-o felie de branza variaza intre 6 si 9 grame.

7. Carnea de pasare

O portie de piept de pui contine aproximativ 16 grame de proteine, in timp ce o portie de piept de curcan contine aproximativ 26 de grame de proteine. Din cauza utilizarii antibioticelor dar si din cauza altor probleme de mediu sau de crestere, este recomandat ca persoanele afectate de boli de ficat sa aibă o sursa ecologică de pasari de curte.

8. Nucile si semintele

Excelente pentru o gustare delicioasa, care stimuleaza, de asemenea, nivelurile de proteine. Nucile si semintele sunt ideale pentru a fi consumate intre mese. O portie de seminte de dovleac contine aproximativ 9 grame de proteine, o portie de migdale contine aproximativ 6 grame de proteine si o portie de seminte de in contine aproximativ 5 grame de proteine.

9. Shake-urile de proteine

Este vorba despre shake-urile speciale pentru sanatatea ficatului, insa recomandate doar de medicul specialist si achizitionate din surse de incredere.

10. Protein Bar-urile

Este vorba despre cele speciale, disponibile in magazinele naturiste, ce contin radacina de cicoare, ceai verde, spirulina, nuci. Se consuma doar la recomandarea medicului.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *