Top 10 cele mai romantice melodii romanesti din toate timpurile
2018-07-13 17:05:22

Indiferent de genurile muzicale pe care le preferi, anumite melodii romanesti sunt atat de frumoase incat te binedispun indata ce le asculti. Fie ca planuiesti o seara romantica pentru persoana iubita sau doar vrei sa asculti unele dintre cele mai indragite piese, noi am realizat un top al celor mai romantice melodii romanesti din toate timpurile.

10. Holograf – Sa nu-mi iei niciodata dragostea

Formatia Holograf a devenit faimosa pentru melodiile sale de dragoste, dar niciuna nu se compara cu Sa nu-mi iei niciodata dragostea

9. Proconsul – Cerul

Cerul este cea mai indragita piesa a formatiei Proconsul, dar si una dintre cele mai cunoscute piese romanesti din ultimele decenii din Romania.

8. Mirabela Dauer – Te astept sa vii

Cu vocea sa inconfundabila, Mirabela Dauer a fascinant o multime de generatii. Desi Te astep sa vii a fost lansata in urma cu aproape trei decenii, piesa inca este redescoperita de fiecare generatie. Mai mult, in 2016 Nois G a remixat melodia readucand-o in prim-plan. Totusi, originalul ramane una dintre cele mai frumoase melodii romantice din lumea muzicii romanesti.

7. Stefan Banica Jr. – Te iubesc, femeie

Si Stefan Banica Jr. a devenit cunoscut gratie pieselor sale de dragoste, iar Te iubesc, femeie este de departe cea mai romantica. Poate si pentru ca in videoclip apare alaturi de sotia sa de la acea vreme, Andreea Marin.

6. Paula Seling – Ploaie in luna lui Marte

Cu versurile marelui poet Nichita Stanescu, nu este de mirare ca melodia Ploaie in luna lui Marte, in interpretarea Paulei Seling, a devenit rapid un hit.

5. Aura Urziceanu – Mai ramai si nu pleca

Considerata drept una dintre cele mai bune voci romanesti, Aura Urziceanu a uimit nu doar Romania, ci si intreaga lume cu tonalitatile ei. Astfel, piesa sa Mai ramai si nu pleca nu putea lipsi din acest top.

4. Loredana Groza – Buna seara, iubito

Inainte ca Loredana Groza sa cante hituri precum Val dupa Val, ea a devenit una dintre cele mai cunoscute cantarete din Romania in 1988 odata cu piesa Buna seara, iubito!. Desi initial piesa a fost interzisa la radio sau pe postul public de televiziune, ea a devenit atat de populara, incat atunci cand, in sfarsit, a fost lansata pe un album, discul a doborat toate recordurile de vanzari.

3. Gica Petrescu – Cel mai frumos tango din lume

Unul dintre cei mai prolifici cantareti din istoria muzicii romanesti, Gica Petrescu a fermecat zeci de generatii cu romantele sale, iar piesa Cel mai frumoas tango din lume continua sa fie apreciata, chiar si dupa aproape opt decenii de la lansare.

2. Mihaela Mihai – De-ai fi tu salcie la mal…

Desi initial piesa compusa de Horia Moculescu a fost respinsa de doua ori la Festivalul de Muzica de la Mamaia, De-ai fi tu salcie la mal… in interpretarea Mihaelei Mihai a devenit rapid una dintre cele mai indragite de publicul din Romania.

1. Aurelian Andreescu – Tu esti primavara mea

Aurelian Andreescu a fost una dintre marile voci ale Romaniei, iar piesele sale sunt la fel de indragite, chiar si in ziua de azi. Considerata drept cea mai frumoasa melodie romaneasca din toate timpurile, Tu esti primavara mea se afla in fruntea din topului nostru.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *