This was 2018 in music!
2018-12-20 19:19:00

Vrand-nevrand trecut-au si lunile anului 2018, poate chiar mai repede decat bugetul rezervat sarbatorilor de iarna. Indiferent de modul fiecaruia de a percepe evenimentele acestui an, muzica a fost elementul comun, care a vegheat si coordonat din umbra actiunile fiecaruia.

Asadar, cronologia muzicala a 2018 s-a scurs printre ritmuri molipsitoare si oceane de emotii, asigurate prin munca asidua a celor mai iubiti artisti – Drake, Ariana Grande, Post Malone sunt doar cateva nume de pe lista pe care Mosul a pregatit-o la sfarsitul acestui an, cautand in detaliu si in clasamentele Spotify din Romania pentru a desemna castigatorii.

Incepem in forta cu artistul a carui muzica trece dincolo de orice granite, un manifest pentru posteritate – Drake si al sau album, „Scorpion”. Lansat in luna iunie, materialul „Scorpion” a doborat toate recordurile posibile, facand din „God’s Plan”, „Nice For What” si „In My Feelings” adevarate fenomene si din Drake singurul artist care a reusit sa ocupe timp de 29 de saptamani prima pozitie a clasamentului Hot 100.

Odata cu lansarea EP-ului „My Dear Melancholy”, The Weeknd ne-a oferit o doza coplesitoare de emotie, o radiografie onesta a obsesiei si diferite retete pentru a identifica nivelul de toxicitate intr-o reletie.

In luna aprilie, Post Malone lansa albumul „Beerbongs & Bentleys” si, impreuna cu el, doua dintre cele mai mari hit-uri auzite pe radiourile noastre pe tot parcursul anului 2018, „Rockstar” si „Better Now”.
Este imposibil a continua lista fara sa il amintim si pe Kanye West, care, prin lansarea albumului „Ye”, a cucerit in mod iremediabil inimile iubitoare de rap.

Dar oare ce mai ramane de zis despre Ariana Grande – artistul care a indulcit si emotionat vietile tuturor prin lansarea albumului „Sweetener”? In mod paradoxal, poate ca s-au varsat cateva lacrimi pe „No Tears Left To Cry”, insa ele au fost sterse imediat prin resorturile afective daruite de piesele „God is a Woman” si „breathin”.

Lista continua cu o adevarata explozie muzicala, o demonstratie imensa de forta si curaj, a carei aparitie nu a putut fi preconizata de niciun oracol muzical – Eminem si albumul sau, „Kamikaze”.

Finalul de an ne intoarce la „Origins” si ne face cadoul suprem, un nou album semnat Imagine Dragons si nu numai. Printre cele mai ascultate piese din 2018, se regasesc si cele extrase de pe coloanele sonore ale celor mai populare filme in momentul actual, „A Star Is Born” si „Bohemian Rhapsody”. Odata cu „Shallow”, Lady Gaga si Bradley Cooper ne-au oferit un tratament revelator cu lacrimi si ne-au aratat ca superficialitatea lumii nu are ce cauta in povestile noastre de dragoste. De asemenea, muzica ne ofera o alta lectie importanta, care consta in arta nemuririi – 2018 este anul in care „Bohemian Rhapsody” de la Queen a devenit cea mai ascultata piesa din istorie.

In concluzie, acest an a fost unul plin de cadouri muzicale, care ne-au emotionat, ne-au alimentat increderea de sine si ne-au dat puterea de a continua, insa abia asteptam sa ascultam surprizele pe care ni le va rezerva anul 2019.

Asculta aici playlistul celor mai ascultati artisti ai anului, precum Ariana Grande, Drake, Post Malone si Kanye West: https://Digster.lnk.to/Music2018PR

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *