Super-alimentele care îmbunătățesc memoria
2018-11-06 10:06:38

Te concentrezi mai greu și ți se pare că memoria îți joacă feste? Atunci e timpul să iei măsuri. Există mai multe alimente care îţi pot ajuta creierul, pe care ar fi bine să le incluzi în dieta ta.

Fructe de pădure

Fructele de pădure au cel mai mare conţinut de antioxidanţi care au un rol protector la nivelul celulelor creierului. O dietă bogată în flavonoizi (un tip de antioxidanţi) poate să încetinească pierderea memoriei la oameni.

Peștele

Carnea de peşte bogată în grăsimi esenţiale omega-3 (somon, sardine, hering, macrou) previne eficient instalarea demenţei. Puteţi consuma carne de peşte de 3 ori pe săptămână sau folosind suplimente alimentare cu ulei de peşte.

Fructele oleaginoase

Nucile și semintele sunt surse excelente de vitamina E, iar o cantitate mai mare a acestei vitamine corespunde cu un declin cognitiv mai mic odata cu înaintarea în vârstă. Adaugați circa 30 de grame pe zi de nuci și semințe pentru a va îmbunătăți considerabil memoria.

Avocado

Aceste fructe sunt benefice memoriei, datorită grăsimilor mononesaturate, extrem de sănătoase pentru sistemul cardio-vascular. Cu toate acestea, din cauza conţinutului mare de calorii, medicii recomandă consumul a maximum o jumătate de avocado pe zi.

Cafea

Cofeina este un excitant excelent pentru memorie şi concentrare. De asemenea, vinul roşu prelungeşte viaţa. Cu toate acestea, alcoolul în exces încetineşte funcţionarea creierului, însă poţi să optezi pentru sucul de struguri. Acest suc îmbunătăţeşte semnificativ memoria şi funcţiile motorii.

Ciocolata neagră

Proprietâțile antioxidante puternice ale ciocolatei negre includ acest desert sănătos în lista alimentelor care îmbunătățesc memoria. Motivul este acela ca ciocolata neagra conține stimulenți naturali importanți, asa cum este cafeina, substanța ce creste puterea de concentrare.

Cerealele integrale

Conțin Omega3, fibre și carbohidrați complecși, extrem de benefici sănătății creierului. Ele protejeaza organismul de afectiunile cardiace, deci imbunatatesc circulatia sangelui, necesara tuturor organelor corpului, inclusiv creierului.

Rozmarinul

Un adevărat accelerator al memoriei, vă îmbunătățește puterea de concentrare, a fost dovedit științific că toți compușii din rozmarin îmbunătățesc performanța creierului, iar mirosul său este special. E bine să aveți în casă planta sau să apelați la uleiurile esențiale de rozmarin.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *